zmaga
Pozdrav vsem, ki se bojujete z depresijo in socialno fobijo !
Najprej sem dodal nekaj linkov, v katerih je opisan najin primer, obup, borba, žrtvovanje, ljubezen, sovraštvo, vse kar sodi zraven:
Če ste prebrali moje prejšnje poste, ste lahko ugotovili, da sem bil že na robu obupa, kako pomagati ženi.
In vendar, s pomočjo vseh vpletenih, največ pa s tem, da sem ženo prepričal, da je začela ob delu hodit v šolo, kjer si je z opravljanjem izpitov popravila samozavest, z obiskovanjem predavanj izgubila strah pred ljudmi, ko je začela po predavanjih s sošolkami hoditi na kavico, ko zaradi učenja nima več časa premišljevati o preteklosti, ko je zopet začela obiskovati psihijatrinjo in jemati blage antidepresive, se je življenje obrnilo za 180 stopinj.
Zdaj je nasmejana, samozavestna, se ima rada, je vesela, čutna, veseli in želi si spolnosti, se pohvali, se ceni, se ne boji več ljudi.
Tudi ob kriznih trenutkih, ko je prej padla v depresijo in se ni pobrala po dva meseca, jih zdaj z lahkoto premaga in jo ne prizadanejo.
Tudi s starši in ostalimi sorodniki se zdaj razume in se obiskujemo.
Skratka, ZMAGA !!!
Mislim, da je že možno, da lahko razglasim zmago, čeprav borba še traja, še obiskuje psihijatrinjo, včasih, ob PMS-u jo še malce stisne, ampak je to tako, kot pesek v puščavi, če primerjam s prejšnjim stanjem.
Poanta tega pisanja je, da je možna ozdravitev, da je možno premagati depresijo in socialno fobijo.
Potrebno pa je komplementarno zdravljenje, torej:
-obiskovanje psihijatra,
-jemanje anti depresivov,
-sprememba načina življenja: zdravo življenje, šport in predvsem šolanje, kajti s tem dobi človek disciplino, okupacijo, na ne razmišlja o preteklosti, ob opravljanju izpitov dobi potrdilo, da je zmožen, da je sposoben, da se ceni,
-obiskovanje znancev, prijateljev, čim več v družbo, kino, med ljudi,
-in predvsem pomoč in ljubezen bližnjih.
Upam, da bo vsem vam, ki imate podoben problem, uspelo, vašim svojcem, partnerjem pa dajem na srce, potrpite, žrtvujte se, pomagajte, stojte jim ob strani, ne dovolite vrnitve v stare vode, na koncu, ob zmagi vam bo poplačano.
Ja jest mislm da lahko gre tud brez tablet, ker jaz sem imela zelo močno socialno fobijo in to še vidno ker sem nenehoma zardevala,za brez veze, in sem jo premagala ker se mi je škoda zdelo tako zapravljati življenje za ene komplekse,sem se povzpela nad tem in zaživela novo življenje kot da bi se zopet rodila. Zelo mi je hudo za ljudi ki trpijo za tem,ker znam sočustvovati z njimi,bila sem na istem ali še hujšem! Ja pa svoj mišljenje moraš spremenit,to je to in delat na seb,narest to kar te je najbolj strah in se imet rad,moraš se razvajat in se znat nasmejat včasih seb da si tko hecen v enih pogledih,skratka moraš znat uživat v malenkostih…In vedet da si največje darilo kar ga imaš!
Z duhovnostjo se tudi velik da, pa mal manj teveja ki te nonstop fila z reklamam,pa s popolnostjo(to je seveda relativno,saj noben ne more rečt kaj je popolno!) Pa delat lepe stvari za sebe in druge, saj s tem spoznaš da si tukaj na zemljici koristen! Pa priporočam tud manj mesa,(seveda osebna odločitev),ker so v mesu tudi strah, negativna občutja živali in veliko razlogov je da se potem človek slabo počuti…
Vsem želim veliko uspeha, začnite se zavedati slehernega trenutka kako je lep in brezskrben!
Forum je zaprt za komentiranje.