Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Zložljive stopnice za na podstrešje

Zložljive stopnice za na podstrešje

Pozdravljeni!

Iz stanovanja (v predsobi) imam na podstreho leseno loputo. Hiša je stara, leseni podi. Kadar smo zdaj šli gor (2 x na leto) smo pristavili ‘lojtro’ in dvignili pokrov.
Zdaj bi rada, da se v ta obtoječi okvir (majstri so rekli, da okvir mora biti istih dimenzij, ker ni sigurno, da bi kaj žagali ali zidali… ) namesto lopute montira pokrov z zložljivimi stopnicami. Da samo potegnem s stropa (pokrova) stopnice in grem gor.

Upam, da sem dovolj razumljivo napisala. 🙂

Rada bi ene preproste, enostavne stopnice. Ker bi si zgoraj uredila sušilnico in nekaj polic za ‘šaro’, ki jo je vedno preveč. Hodila bi gor in dol vsak teden. Streha je nova in montirana okna.

Lepo vas prosim, če mi lahko svetujete, koga naj najamem, da bo to znal in da ne bo predrago.
Koliko približno to stane? Bi lahko z delom začeli takoj, čeprav so zdaj dopusti?

Sem iz okolice Škofje Loke. Hvala vam in hvala za vsak nasvet. Npr. na kaj moram bit pozorna in podobno – tisti, ki ste že dali to skoz.

Lepo se imejte in vse dobro vam želim! LP

po meri,
ali imaš to podstrešje po novem ogrevano? če , koliko je izolacije in kje?
Napiši kolikšna je dimenzija, kamor bi vgardila podstrešne stopnice. Ni niti nujno, da morajo biti izdelane po meri.
Primer ponudnika: http://www.josefsteiner.si/treppen.html?cat=19 , ali http://www.slovenijales-trgovina.si/sl/Gradnja+in+dom/Stavbno+pohistvo/Podstresne+stopnice ali http://www.merkur.si/gradnja/stavbno-pohistvo/stopnice.
Poasemzni obrtnik ki se bo težko lotil dela tako in to po meri. Montaža je možna in brez večjih težav, le če imaš vsaj malo ožje stopnice nabavljene. Lakho je dodati ojačitev ali dodatno oblogo okoli škatle stopnic; hudič, pa če ne smeš rezat/širit odprtino dodatno okoli.
Ker boš stopnice bolj redno (pogosteje) uporabljala, se le odloči za kompaktnejšo izvedbo.

LP

Hvala vam!

Nič še nimam. (ne ogrevanja – na to niti ne mislim, ne elektrike, nič) Na podstrešju so gole deske, ker smo obnovili streho. Špirovce, strešna okna…

Izolacijo mislim dat, samo moram prej uredit te stopnice, saj je to edini vhod na podstrešje. Ne moremo/jo plezat po eni lojtri 🙂 in dvigat to loputo…. in nekaj delat :).
Tako so mi rekli delavci, ki so obnavljali streho. Pridejo v jeseni položit izolacijo, zdaj pa celo sezono delajo drugje in niso imeli časa za nas (pa vreme..:( – mi smo imeli še srečo! Ko so zadnji strešnik položili, se je tako ulilo, da nam okoli hiše sploh ni bilo treba čistit – je vse odplaknilo 🙂 .
Odprtina je velika 80 x 60 cm.

Zlati ste – hvala!

In hvala za linke.
Nekaj takega si želim, kot je na prvih dveh fotkah.
Jaz kot laik ne vidim razlike…. razen v ceni. Rada bi, da za (spust, dvig) teh stopnic ni treba bit nek fitnes mačo, da niso čisto navadni klini (kot kurja lojtrca) ampak vsaj malo ‘stopnice’.
Trtica boli, vem :-)! Malo heca. Ziher se bom pa navadila.

Hvala vam 100 krat!

80 x 60 ne bo slo, razen, ce bo kak mizar predelal pante za zlaganje stopnic,
smo to pri nas delali in je za silo uporabno

po meri,
kaj pomeni ” ….Na podstrešju so gole deske, ker sm….”? Kje so te deske? Na podu ali na šperovcih (podeskano ostrešje)?
Na katerih prvih dveh fotkah?? Moj predlog –>Od Josefa: Baufiks (Baufiks plus).Glede na tvojo dimenzijo odprtine Saturn; smo jih vgardili za občasno uporabo; do sedaj (2 leti) je v redu.
Kakšno izvedebo lesenih bi odsvetoval; lastna izkušnja. So pa držale 25 let uporabe :-))

80 x 60 cm je res nekam mala odprtina za podstrešne stopnice. Ali se lahko odprtina poveča?
Stopnice imajo vzmet in ta kar nekaj časa drži.
Kako/kje pa imaš namen vgraditi izolacijo? Ali po plošči ali med šperovce? Kaj ti piše v projektu glede vgradnje izolacije?

LP

New Report

Close