Najdi forum

Zloraba v imenu ljubezni

Me je nekaj kar je napisala MojaMOMmama spomnilo na nekaj iz mojega otroštva ( kjer je še veliko temnih prostorov) BIla sem zelo zelo majhna , verjetno nekaj let. In ena najubših zabav moje matere je bila, da se je delala mrtvo, vse do trenuka, da sem bila že povsem histerična in prepričana, da je mrtva. Potem je vstala , me objela in mi rekla ” Samo hotela sem videti, če me imaš še rada”

IN potem sem se spomnila kolikorat sem jo morala poslušati o tem, da vse kar počne ( nekaj stvari je bilo vsaj, kot vidim sedaj, očitna zloraba) zato, ker me ima rada.

IN kako sem potem kasneje poslušala druge, ki sem jih pripovedovala, kaj se dogaja ali se je dogajalo, da moja mati ne misli tako, da me ima rada, da je pač takšna, da mi nič hudega noče….. ( večinoma mi tako ali tako sploh niso verjeli, ker je bilo tako prefinjeno utrgano ali pa so menili, da pretiravam ) in da je ona pač moja mama Pri nas so mame očitno nedotakljive, ne glede na to kar storijo imajo popolno imunust.

animaja

Pozdravljena zaanimaja!

Ne gre za nevednost, neresnost niti za poigravanje. Gre za bolezen in takšna “poigravanja” so tipična za mejne mame. In zgolj drobec v mozaiku njegega bolnega obnašanja.

Hvala za skrb, vendar osebni zdravniki nimajo pojma, da mejna osebnostna sploh obstaja, niti niso specializirani za takšne stvari, zato verjetno ne bi vedeli, kaj s tem sploh početi. Ponavadi pa je odgovor vseh, ki jim kdaj omeniš nore stvari, ki jih je s teboj počela “ugledna” mater, da niti ne verjamejo, da je kaj takega sploh možno, da tega verjetno ni mislila, pa da me ima vseeno rada, pa da ne zna pokazat ( četudi jim pripoveduješ o res hudih zlorabah)..in še najbolj pogosto…pa saj je vendar tvoja mama, takšna pač je, takšno moraš sprejeti,. Očitno imajo starši nekakšni bianko dovolilnico, da s teboj počnejo kar koli pač jim pade na pamet in četudi te zlorabljajo moraš “potrpeti” ker so pač tvoji starši. Če bi iste stvari počel sosed bi ga verjetno zaprli ali pa naredili vse, da ne bi z njim prišel v stik. Ker pa to počne tvoj starš…

Zame je ona zgolj biološka mati, ki mi razen rojstva ni dala nič dobrega, zgolj kup velikega sranja, ki pa sem ga v letih, ko sem sama iskala odgovore na vprašanja uspela bolj ali manj spucati. In na nek način sem tu na forumu bolj zato, ker vem kako je grozno, če ne veš kaj se ti je pravzparav zgodilo, če se moraš soočati z vsemi posledicami in kako težko je, če moraš to početi povsem sam. Če ne bi sama imela kup čudovitih prijateljev, ki so mi pomagali na moji poti verjetno ne bi zmogla iti čez vse, kar se je zgodilo, pustiti ta del življenja za seboj in končno polno zaživeti brez senc preteklosti.

animaja

New Report

Close