Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Motnje hranjenja Zloraba – prosim za hiter odgovor

Zloraba – prosim za hiter odgovor

Spoštovani
Stara sem 49 let in sem 30 let vsak dan zlorabljala odvajala in sicer 1 tableto na dan “Dululax”. Vedno sem imela 60 kg. Sedaj jih imam 37 kg pri višini 162 cm. Sedaj že 2 leti ne uporabljam odvajal. Normalno jem in hodim od zdravnika do zdravnika, ker me vse boli, peče koža, strašne bolečine po celem abdomnu. V glavi mi šumi, imam manjše krče po vsem telesu. Kaj sem si v tem času poškodovala. Ali je to lahko prekrvavitev črevesja. Kolosopija je v redu, pasaža tankega čreveseja je b.p. Moja krvna slika je v celoti b.p. Ves dan mi gre na bruhanje, vendar ne bruham. Imam takšne bolečine v spodnjem delu trebuha in dimjah, da zvečer tulim od boečin. Povečan imam samo tumorski markec CEA na 8,0, kar pa ne vem kaj pomeni in povečan tumorski marker Ca 125 na 9,0.
Ali mi lahko pomagate katerega zdravnika naj še obiščem, ali naj naredim samomor, ker tako več živeti ne moram. In kako si urediti prebavo, ker sem tako zelo zaprta, da tudi malo krvavim pri iztrebljanju. Ko se pri iztrebljanju napnejo vse mišice od vratu do rektuma – padem tudi v nezavest. Ali sem si poškodovala notranojo vezno tkivo. Hvala vam – pomagajte mi prosim!

Draga Zalka,
najprej glede škodljivosti odvajal: čeprav ste jih jemala izredno dolgo in redno, kar navadno zdravniki ne priporočamo, dejstvo, da se težave stopnjujejo po dveh letih od prenehanja jemanja, ne potrjuje, da bi bila zanje kriva odvajala sama.

Glede zaprtosti: vaša sedanja telesna teža govori za hujšo podhranjenost! Ta očitno govori za premajhnen vnos hrane. Posledica zaužitja premajhnih količin hrane pa je tudi navidezna zaprtost, o kateri tožite. To vidimo zdraviki zelo pogosto. Ker človek malo zaužije, tudi malo izoča. Črevo je praktično preprazno, da bi lahko izločalo vsak dan, zato panika in nobeno siljenje resnično ni potrebno!

Glede ostalih težav se pogovirite mirno s svojim zdravnikom. Tisti zdravnik, ki se je odločil za preiskavo tumorskih markerjev vam je dolžan rezultate tudi razložiti in če smatra, naročiti še druge preiskave. Zato se poizkusite ponovno obrniti nanj.

Kar mirno, poskušajte se še enkrat pogovoriti z vašim zdravnikom, tudi o vzrokih, s katerimi bi lahko bil povezan padec v vaši telesni teži. Pomembno je, ali v zadnjem času jeste manj, drugače ali ste bistveno bolj fizično aktivni, kako je z vašim apetitom oz. ali gre za morebitno hujšanje ob približno enakem vnosu hrane.
Iz tega kar ste napisali vsega tega ni mogoče razbrati. Vsekakor pa ni razlogov za obup. Poizkusite še enkrat do svojega zdravnika,

z nejpešimi željami,
Marija Anderluh

New Report

Close