Zloraba
Prijateljica mi je povedala svojo zgodbo o prvem obisku pri ginekologu.
Zdravnik jo je spraševal, kaj jo vzburja in kako jo vzburja njen partner. Takrat je bila stara 17let. Ko je to delila z drugimi puncami, so nekatere povedale isto zgodbo.
Zdravnik velja za zelo dobrega in ženske so zadovoljnje z njim.
Danes je 15 let od tega. Brat in njegova žena si želita otroka. Pogosto obiskujeta ginekologa in nato izvem, da gre za istega človeka. Sem se kar zgrozila. Bratu sem povedala prijateljičino zgodbo, on pa mi je rekel: ” Ne govori tega moji ženi “. Ostala sem brez besed.
Verjetno je to njegov strah, ker je on tudi mene spolno zlorabil.
Z njegovo ženo nimava dobrega odnosa. Površinska prijaznost. Pred kratkim sta mi razlagala kako je njen ginekolog fajn. Takrat sem namignila, da jaz o njemu nimam dobrega mnenja, nato pa me je brat prekinil, da nisem razlagala naprej.
Kaj naj storim?
Fanči
Pozdravljena!
Veseli me, da je tudi tako vprašanje, saj beremo marsikaj v medijih. Seveda izkušnja ni ravno prijetna. Je boleča in prikliče mnogo neprijetnih spominov. Verjamem, da želiš pomagati, pa si kljub vsemu naletela na gluha ušesa.Brat po vsej verjetnosti ne želi odkriti partnerici, da te je zlorabljal, kot tudi ne želi, da bi ona imela pomisleke glede izbranega zdravnika.
Kot si sama navedla, zdravnik velja za dobrega človeka. V vseh teh letih so ga kljub opazkam, ženske vseeno častile ” kot izredno dobrega, predanega zdravnika “. In težko je ta ” mit ” spodbijati, sedaj po tolikih letih, sploh, če ni nobena od pacientk prijavila njegovo početje. Žal je še vedno v glavah Slovenk, da se o tem ne govori. Pa bi se moralo, ker je veliko zlorab ( psiholoških, čustvenih, fizičnih ) med nami. Ne smemo si VEČ ZATISKATI OČI !!!!
Pa vendar to počnemo, ker se bojimo posledic. Kakšnih posledic ? Predvsem ne želimo, da nas kdo ” opravlja, blati , kaže na nas s prstom ( ona je bila ) “. Nihče pa ne pomisli na žrtve zlorab, ki so same in nemočne, pa si ne morejo pomagati. Ne morejo povedati ” zlorabljena sem bila ” ali ” zlorablja me “, nimajo te moči.
Tudi sama si pred veliko dilemo in ne veš kaj storiti !?! Sem mnenja, da če želiš o tem razčistiti, povej njegovi ženi (brez vednosti brata), to kar misliš da lahko. Lahko ” spustiš ” svojo preteklost in poveš samo za izbranega zdravnika. Odločitev je tvoja. Pričakuješ pa lahko, da ti ne bo verjela, karkoli ji boš povedala. Morda ji je tvoj brat ” opral možgane “.
Vem, da se zavedaš, da kakršna koli zloraba pusti posledice na človeku. Občudujem te, da imaš moč in želiš povedati stvari. Takih ljudi je malo.
Javi razplet in srečno!