Najdi forum

Spoštovani,

smo 4 članska družina, in živimo skupaj s moževimi starši. Sin je star 7 let, hči 7 mesecev. Že od začetka skupnega bivanja mi je bilo tastovo vedenje sumljivo in skrajno zoprno. Večkrat se me je “naključno” dotikal, mi popravljal lase, ovratnik, pobiral nitke z majice, tudi v predelu oprsja…Tudi besedno me je nadlegoval ( recimo, predlagal je, da bi poskusil moje mleko – direktno).
Ves čas imata oz. sta imela s taščo v varstvu svoje vnukinje. Večkrat sem opozorila na neprimerno obnašanje, pa mi tašča ne verjame. Zdaj so vnukinje, ki so jih pazili stare 17,16 in 14 let. Pred dnevi sem z njimi govorila in jim povedala, da se bo tudi moja hčerka čuvala pri njiju, tako kot se je pred tem tudi moj sin. Vse tri so se s strahom odzvale na mojo idejo in me prosile naj tega ne storim. Povedale so mi, da jih je tast v času varstva nadlegoval- popravljal hlačke, ko so prišle iz WC-ja, poljubljal in silil vanje, se dotikal po intimnih delih. Poudarile so, da je to delal v času, ko tašča ni bila prisotna, oziroma je “organiziral” situacijo tako, da je bil s katero od vnukinj sam. Tašča o tem ni imela pojma in o tem noče nič slišati.
Najstarejša vnukinja ima po svojih besedah še vedno nočne more, menda ji starša takrat nista verjela, ko je na to opozarjala. Počilo je takrat, ko je že 17-letna vnukinja povedala, da jo medtem, ko jo vozi v glasbeno šolo nadleguje-za slovo se želi poljubiti ( tudi z jezikom). Njena mati ji sedaj verjame in tudi ona je imela s tastom podobne težave kot jih imam sama.
Tast ima štiri sinove in noben od njih nima z njim tovrstnih izkušenj.

Zanima me, kako bi lahko izvedela, ali je nadlegoval tudi mojega sina (ko se z njim o tem pogovarjam ne izvem nič konkretnega)? Videti je, da niti ne razume mojih vprašanj.
Ali lahko tasta na kakšen način ustavim (npr. z grožnjo oz. z oznanilom, da vemo kaj dela)?
Kako naj zavarujem hčerko?
Kam se lahko obrnem po pomoč, svetovanje, kje bi lahko dobila čim obširnejše informacije o tem problemu – pedofiliji?
Bojim se, da bo s starostjo problem še hujši. Ne glede na to, kje se bo pazila moja hčerka, me je strah, saj živimo v isti hiši ( ločeno gospodinjstvo)?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Nina

Kliči na anonomni telefon 080 2880,tam ti bodo svetovali več.To je pa res neverjetno,da otrokom nikoli nihče ne verjame,s tem mislim na nečakinje.Moraš ukrepati predusem zaradi hčerke.Srečno

Vaše pripovedovanje kaže ne samo na to, da vaš tast nima meja, temveč da lahko govorimo o tem, da je spolno zlorabljal vnukinje.Nobene garancije ni, da se to ne bo zgodilo tudi vašim otrokom. Ravno obratno, raziskave na teh področjih kažejo na zelo pogosto povratništvo pri storilcih teh dejanj.
Tasta ne boste mogli ustaviti. Razlogov za to je nešteto in o tem se lahko pogovorimo po telefonu ali v kolikor bi se bili pripravljeni oglasiti na Združenju.
Edino pravilna in učinkovita nadaljnja pot je razkritje zlorab, toda ne na način, kot ga omenjate / npr. z grožno, z oznanilom, da vemo kaj dela itd./, kajti prepričana sem, da ne samo, da ne bo uspešen, temveč bo tast tudi vse zanikal ali pa v “najboljšem primeru” trdil, kako so vnukinje napačno razumele njegova ravnanja itd., itd.
Prijavite ga policiji, storil je zločine! V policijskem postopku bodo lahko ugotovili tudi ali je zlorabljal vašega sina. Velika verjetnost je, da vam sin sam dokler ne bo imel resničnega občutka, da ga je družina v celoti pripravljena zaščititi, ne bo povedal, če je bil morebiti tudi on žrtev. V situaciji, ki jo opisujete, tega občutka ne more imeti / babica zanika zlorabe, starši najprej niso verjeli vnukinji, odziv vseh je bolj v stilu zaščite storilca oz. da “zadeva” kljub vsemu ostane v domačem krogu itd./.Tudi hčerke ne morete zaščititi, v kolikor je možnemu storilcu neprestano na dosegu, saj živite v isti hiši .
Veliko tega bi vam še rada napisala , toda mnenja sem, da bi bilo dobro, da nas pokličete , obe številki Združenja sta resnično anonimni 01 43 13 341 in brezplačna številka 080 28 80. Morebiti se boste po telefonskem pogovoru tudi odločili za pogovor v Združenju. V takem pogovoru ali v pogovoru po telefonu bi vam lahko dala več informacij, ki vas zanimajo in tudi pojasnila kaj vse se mora upoštevati in razmišljati, v kolikor želimo otroke zaščititi pred tovrstnimi storilci.

Kliči na 080 2880 tam boš dobila več informacij kako naprej.Predusem pa svetuj tudi tvojim nečakinjam da gredo v kako skupino,kjer se bodo rešile te preteklosti katero jim je zasvinjel ta dedek. Največja groza je da matere ne verjamejo hčerkam ko povedo kaj takega.Otrok se tega NEbo izmislil.Mislim,ukrepaj da rešiš te deklice in seveda tudi svojo hčerko,ker jo čaka isto ali pa še kaj hujšega!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaj pa tvoj mož? Ali ne zna zagroziti očetu? Jaz bi mu zabil
žebelj v glavo! Sicer pa najboljše storiš, da upoštevaš to, kar
ti je poslala ga. Katjuša Bašič. Srečno!

New Report

Close