zlomljena proteza -tri leta čakanja
Mami se je zlomila zgornja proteza, ki jo je pred leti delal privatnik.
Poklicala ja v ZD Vič, kjer so ji po telefonu rekli, da jo bodo poklicali čez dve leti, potem pa bo eno leto čakala na vrsto, da pride prvič k zdravniku.
Kako je pravzaprav s tem?
Malo čudno se mi zdi, da se upajo človeku, ki je vse življenje do polne penzije plačeval vse prispevke, kaj takega sploh povedati.
Kaj lahko stori, razen, da gre privat, kjer se verjetno ne obirajo tri leta, da bi ti sprejeli tvoj denar? Zakaj je denar pacienta več vreden kot denar zavarovalnice? Zna to kdo povedati tako, da bom razumela?
Zakaj je denar pacienta več vreden kot denar zavarovalnice?
Ni stvar v tem. Zavarovalnica plača toliko in toliko posegov (torej: x novih protez, y popravil,…). Če že septembra opravijo max. št. posegov, naročijo na naslednje leto.
Pač zavarovalnica NE plača, posameznik (privatniku) pa JA. Zato privatniki nimajo te vrste omejitev, poleg tega pa, kot je zgoraj napisano, privatniki nimajo toliko pacinetov kot javni zdravstveni dom.
Kaj pametujete tja v tri pizde brezvezne.Problem je v tem ker je slovensko zdravstvo v totalbnem kaosu in dreku, sedaj ga pa upravlja še tak minister ki je bil prej na urgenci šef. malo si pejte pogledat to urgenco pa vam bo takoj jasno, kakšen dodatni drek iz zdravstva bo nastal šele sedaj. ne vem zakaj se slovencem ne da dopovedati eda levica sicer ne dela skoraj nič za narod , desnica pa prav nič. To da za denar ki ga vplačuješ v zdravstvo potem ne dobiš nič in moraš itak vsenardit privat -še dopdaten denar- je pač odraz teletovstva slovencev ki jih nategujejo vsak dan na suho m, nova verzija tega sledi ob prevezklu evra. in kaj boste naredili- en nič, ker drugega niste sposobni niti zmožni. če vas po kdo po tv vprašal ali se vam, zadi prav da vam obdavčijo že tako obdavčen avto boste zakokodakali: ja država mora nekje denar ndobit ali pa še kakšno večjo neumnost. torej prav je da čakate tri leta na eno protezo jaz bi vam to podaljšal na 20 let, ker ste navadni bebci še mene vprašate. sploh pa ne vem kaj se bunite, vsak posranček naj raje napiše en email miknistru za zdravje s protestom pa se bodo stvari začele premikatei, če pa niste nič pripravljeni narediti za vaš boljši položaj je pa čisto prav takomkot je . in ko vas jebe.