Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Zlomljena mačja tačka

Zlomljena mačja tačka

Pred kakim mesecem je našo mačko (mlada) povozil avto.
K veterinarju je nismo peljali. Očitno je bilo, da ima poškodovano prednjo tačko. Sedaj se je ta mačka povsem opomogla, le s tačko ima hude probleme. Ne vem, ali se ji je tako grdo zarastlo, ali jo še vedno tako boli, a ta muca hodi po sprednji tački kot po “kolenih”. Ima čisto pokrčeno (mlahavo) in med šepanjem stopa po sprednji strani podlakti.
Zelo se mi smili, ko jo tako gledam, zato me zanima, če lahko še kaj storimo. Koliko približno bi stalo zdravljeneje take tačke pri veterinarju, v kolikor je res narobe zaraščena kost? Ali lahko kaj sami storimo?
Hvala za pomoč.

Zakaj imate ljudje mačke?!?!? Da se z enim od mojih to zgodi bi pri priči dirkala do veterinarja in porabila tam neomejene vstote, ker mi moja 2 mačkona pomenita ogromno – pa ni možno da bi se to zgodilo, ker po dnevni sobi ne vozijo avtomobili.
Sem sicer zelo proti da mačke živijo zunaj, ampak če zdaj odmislimo to… Potrebuje vsaj neko osnovno oskrbo, in tu menda spada tudi to da gre k veterinarju na redna cepljenja, da je redno razglistena, sterilizirana, razbolhana… – tega vaša skoraj sigurno nima, če vam je škoda vsakega centa. Da o kaki kvalitetni hrani niti ne govorimo. Ne vem zakaj imate mačko, če vam je škoda vsega… Vsaj zdaj popravite napako in jo takoj peljite k veterinarju, vsaj enkrat pomislite da je to živo bitje in ne objekt in ne varčujte. Sami se ne igrajte s tem, že na začetku ne vem kako ste se lahko (jaz sem bila v skrbeh že ko je moja notranja mačka šepala 1 dan in sem razmišljala če bi jo že takoj peljala k veterinarju – da se slučajno zgodi da je tako hudo pa bi šli pri priči – tudi ko je imel muc vnet mehur smo se večkrat peljali malo dlje v dražjo bolnico, da smo ga porihtali kot je treba; če bi ga imeli zunaj še vedeli ne bi in bi bolezen napredovala).
Pa brez zamere.

prvi korak k veterinarju na rtg slikanje tačke in tam vam bo vse povedal kaj nardit in kakšne so cene

No, jaz sicer mačke spuščam ven – moje to sama želi in mi je to mučenje, da bi jo zapirala v dnevno sobo, žal 🙂 Sem absulutno proti, da se mačke ne spušča ven, to je sebično človeško dejanje. Imaš jih, ker so ti lepe in cartljive, ni ti pa pomembno, kakšen je njihov nagon in kaj res potrebujejo…

Amapk veterinarja za živali sem pa plačala tudi, ko službe nisem imela in res z zadnjimi prihranki, če pa teh ne bi bilo, bi pa našla drugo rešitev – mogoče dala na FB, klicala zavetišča… Imam nekaj znancev, ljubiteljev živali, ki si lahko privoščijo in bi jih vprašala za pomoč, karkoli… Domišljija je neomejena, tudi iz težav se izkoplješ z domišljijo, če bi vedela,d a se ne morem, ne bi imela živali. Odgovoren si zase in zanje.

[code]
No, jaz sicer mačke spuščam ven – moje to sama želi in mi je to mučenje, da bi jo zapirala v dnevno sobo, žal 🙂 Sem absulutno proti, da se mačke ne spušča ven, to je sebično človeško dejanje. Imaš jih, ker so ti lepe in cartljive, ni ti pa pomembno, kakšen je njihov nagon in kaj res potrebujejo…
[/code]

Zakaj že? Vse domače živali, razen mačke, imajo ljudje pod kontrolo – zakaj torej mačk ne? Mačka veliko bolj uživa da se crklja, da je brez nevarnosti, da je s svojimi lastniki, kot pa da je zunaj, da zmrzuje, se zastrupi, jo povozi avto, jo jezen sosed pretepe, se naleze bolezni in v mukah pogine, s stepe z mačkami… A nismo odgovorni in moramo to kot njihovi lastniki preprečiti? Sem imela mačko zunaj, zdaj pa imam 2 notri – razlika je neopisljiva (v pozitivno smer sedanjih 2).

Evo, smo jo potem še isti dan peljali k veterinarju. Imela je izpahnjeno tačko. So ji naravnali, dobila je longeto za 3 tedne. Upam, da se pocajta. Strošek je bil zanemarljiv. 🙂

Super, me veseli! Ampak a se ni dalo že prej no…
In upam da se ne ponovi, čeprav je zelo malo verjetno da se ne bi…

Me veseli, da je bilo z muco vse v redu. Informativno pa me zanima kolikšen je bil strošek?

New Report

Close