Zlomljena enica (skrivanje nasmeha)
Pozdravljeni!
Pred 18-imi leti sem si kot otrok med igro zlomila sprednji zob. Zlomila se mi je polovica zoba, tako da so mi drugo polovico zoba naredili oziroma prilepili “nekakšno plombo”, ki se barvno razlikuje od originalne barve zob. Od tedaj imam po tolikih letih še zmeraj isto plombo in se nikakor ne morem odličiti in napotiti h zobozdravniku. Na zlomljen zob že vrsto let ne grizem in ga med umivanjem pazljivo ščetkam. Tako ne more it več naprej, odločila sem se za spremembo. Sem vesele narave in žal mi je, da si moram ob smejanju zakrivat usta. Pišem vam, saj me zanima ali je imel kdo že podobne izkušnje kot jaz? Zanima me, na katerega zobozdravnika se lahko obrnem (saj želim imeti kvalitetno narejen in popravljen zobek)? Koliko je približno cenovno strošek tega? Hvala za vso pomoč in odgovore!
Pozdravljeni,
kot izgleda ste se obračali na širšo publiko, obrnili pa name…
Vaš strah je odveč. Na enici se izdela nova kompozitna zalivka, ki je danes iz veliko lepšega materiala kot nekoč. S tem se vam zoba nič ne brusi, le material se zamenja. Izkušen s tem nam seveda ne manjka:-) Cena je odvisno od količine materiala in težavnosti: nekje med 100-150 eur. Lahko pa se vam seveda naredi tudi porcelanska luska…
LP Andreja