Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Zlomljen zob in zdravljenje.

Zlomljen zob in zdravljenje.

Pozdravljeni.

Že od majhnega sem imel težave z zgornjo enko, ki je bila večkrat zdravljena in plombirana. Potem, ko mi je nekaj mesecev nazaj odpadlo zdravilo iz zoba sem poklical svojega zobozdravnika, ki je rekel, da ni nič hudega in da mi bo naslednjič, ko sem naročen vstavil zdravilo. To se ni zgodilo, ker mu je za enko zmanjkalo časa (poleg tega mi zdravi še en drug zob in je tisti dan imel čas samo za tega).
Naročil me je čez dva meseca in rekel, da mi bo takrat zamenjal zdravilo v drugem zobu in tudi v enko ustavil novo zdravilo. Do tega ni prišlo, ker je bila v enki velika luknja in se mi je v tem času, le ta ob ugrizu čisto zlomila, ostala je samo še korenina.
Zdaj mi zdravi korenino in ko bo pozdravljena mi bo vstavil štift in nataknil porcelanast zob.
Vendar je problem, ker me ta korenina boli na eni strani. Bolečina se občuti tudi v dlesni (vendar ne močno). Zobozdravnik mi je rekel, da me zob ne bi smel boleti, ko pa sem ga že dvakrat ob obisku vprašal zakaj še vedno boli, je bil on tiho. Na slikanje me ni poslal.
Zdaj ne vem kaj naj si mislim, ne sanja se mi zakaj me del korenine boli. A je mogoče narobe vstavil zdravilo, je kaj zgrešil in izbral napačen pristop,…
Malo me že postaja strah in razmišljam, če zamenjam zobozdravnika, ker mi na vprašanja o zdravljenju, on ne odgovori nič.
Mi lahko prosim Vi svetujete kaj narediti in kaj vse bi lahko bili možni razlogi, da korenina noče nehati boleti?
Je pa bolečina dokaj neprijetna, kot da bi mi nekaj ves čas dražilo živec, zob je zelo občutljiv na dotik, že če grem z jezikom tam čez, kjer je to zdravilo me zaboli. Me ne kljuva (tako, da kakšen skriti granulom res dvomim, da je).
Poteka pa ta bolečina že ves čas zdravljenja korenine (2 meseca in pol).

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni,

lahko bi bilo marsikaj; proces ob korenini, nezadostno zdravljenje koreninskih kanalov, poka v korenini zoba… Konec koncev lahko greste na zdravljenje k spec. endodontije, ki bo postavil natančno diagnozo in zob pozdravil.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Najlepša hvala za Vaš odgovor.
Pri endotontu še nisem nikoli bil zato prosim, da mi poveste kako ”priti do njega”. Potrebujem napotnico svojega zobozdravnika, kolikšne so čakalne vrste v mojem primeru (na forumih sem namreč prebral, da so ljudje čakali tudi po leto in več),…?

Hvala in lp.

Pozdravljeni,

napotnico za spec. endodontije dobite pri svojem izbranem zobozdravniku. Čakalna doba je dolga, odvisno kje (1 leto in več).

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close