Najdi forum

Pozdravljeni,

okrog 6.marca 2023 sem med nogometno tekmo padla na trtico. Kaksen teden ali 2 so bile bolecine hude potem pa so z hlajenjem in pocitkom odsle. Se vedno me boli ce vstajam. Bi morala obiskati zdravnika ali je se je trtica ze pravilno zacelila in kako vem da se je?

Pozdravljeni,

ali se je zacelila ali ne, lahko sklepamo predvsem na osnovi bolečin pri kliničnem pregledu, v kakšnem položaju se je zacelila (če je seveda bila zlomljena), pa le na osnovi rentgenskega, računalniško tomografskega (CT) slikanja in/ali magnetno resonančnega (MR) slikanja.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Lepo pozdravljeni,

stara sem 30 let, pred 4 meseci sem imela nesrečo pri sankanju, kjer sem se močno udarila v trtico. Od takrat me trtica boli med sedenjem, še posebej, če sem zleknjena nazaj. Upala sem, da bo bolečina minila sama od sebe, pa se mi zdi da ni nekega izboljšanja. težav z odvajanje blata nimam. Ali je smiselen obisk zdravnika in če ja katerega? Ali pač je kar je in moram počakati, da bolečina sama mine.

Lp

Spoštovani,

predlagam vam, da za začetek preko osebnega zdravnika opravite RTG trtice oz. sakroiliakalnih sklepov, da se izključi morebiten zlom. Pogosto je sicer težava le v zakrčeni/napeti muskulaturi, ki jo je potrebno sprostiti – obravnavati z manualno terapijo. Morda mi zaupate, iz katerega dela Slovenije ste, da vam lahko morda nadalje svetujem?

Lep pozdrav

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close