Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Zlom stopalnice 5 stopnje

Zlom stopalnice 5 stopnje

Pozdravljeni!
Pred tremi tedni sem pri odbojki poškodovla nogo ,imel sem longeto16dni sedaj pa hodilni gips še 13 dni .Zanima me kaj bo ko bom dal gips dol ,bom z nogo upal še kaj, kakšno fizjoterapijo mi priporočate ali se moram posvetovat z osebnim zdravinkom.Razmišljal sem tudi o toplicah ,katere so primerne za to poškodbo .

Lep pozdrav Jernej

Pozdravljeni!

Potrebovali boste:
1. manualno terapijo za doseg normalne gibljivosti stopalnic,
2. trigger point terapijo, za sprostitev trigger točk, ki so nastale že ob sami poškodbi
3. manualno kinematično reedukacijo, da se telo ponovno navadi uporabljati poškodovani del (da ga ne bo “šparal”)
4. akupunktno masažo, da se vzpostavi normalna oskrba tkiv z kisikom in energijo.

Pozdravljeni!
Strinjam se z vami , na koga naj se obrnem glede terapij .Svojega zdravnika ali privat, možnost imam toplic dolenjskih ali katere druge.Dolenjske so po mojem bolj za poškodbe sklepov ,kot katere koli druge.Z fizjoterapijo naj začnem takoj ,ko dam dol gips ali naj malo počakam.
lep pozdrav jernej

S fizioterapijo se začne takoj – še ko imate nogo v gibsu se priporoča delati določene vaje.

Pozdravljena!
Gips sem dal dol, v bolnici mi je predlagal razgibavanje gležnja v vodi.To izvajam ne čutim nobenih bolečin .Kar se tiče fizjoterapije pa mi niso predlagali ne v bolnici in ne pri svojem zdravniku ,zato menim ,da grem kar privat.Pri nas v Novi Gorici so trije VITAL BATAGEL,DUŠAN MASESNEL,MOGY MANUALNA MEDICINA ali vi poznate po mojem so vsi dobri.V prihodnje imamčez 14 dni kontrolo v bolnici in takrat bom predlagal toplice bomo videli kaj bo.
lep pozdrav jernej

New Report

Close