Zlom stegnenice
Spoštovani!
Pred dvema tednoma sem imel prometno nesrečo kot motorist, ko mi je bila v križišču odvzeta prednost in sem trčil v osebni avtomobil. Posledice: zlom leve stegnenice skoraj na sredini. Bil sem hospitaliziran teden dni, med operacijo mi je zdravnik vstavil ploščico in sedem vijakov.
Zanima me, koliko časa približno moram uporabljati bergle (se pravi, da ne stopim na nogo s polno težo telesa) in kako dolgo traja rehabilitacija (kako izgleda-zdravilišče ipd.). Počutim se dobro, noga še trenutno zateka, če nekaj časa sedim. Pokrčiti je še ne morem v celoti.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!
Koliko časa boste morali uporabljati bergle zavisi od tega kako bo zlom zaraščal. To v bo ugotovil vaš lečeči zdravnik ob kontrolnem pregledu, ko bo opravil tudi rentgensko slikanje. Če zlom dobro zarašča običajno dovolimo delno obremenjevanje noge po 6 tednih, popolno obremenjevanje in opustitev bergel pa je možno po 2-3 mesecih. Sama rehabilitacija po takšni poškodbi traja približno 6 mesecev, če gre vse brez zapletov, vedno pa je možno, da so problemi z zaraščanjem zloma, kar takšno zdravljenje lahko še precej podaljša.