Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – Zdravstveno svetovanje v športu Zlom skafoidne kosti in hujše bolečine pri longeti

Zlom skafoidne kosti in hujše bolečine pri longeti

Spoštovani,

v tujini sem si pred 12 dnevi zlomila skafoidno kost, ki ni dislocirana. Dobila sem mavec.

V Sloveniji so mi zaradi rane na dlani mavec zamenjali za mavčno longeto, zdaj pa so mi dali navikularno plastično snemljivo longeto. Rana se je medtem zacelila.

Od kar imam longete se v roki ne počutim dobro, imam hujše pekoče v roki ter me trga. Imam občutek, da roka ni dovolj fiksirana, zato si jo dodatno povijam s povoji, ki malenkost izboljšajo stanje. Zanima me, ali je to normalno, da imam hujše bolečine kot v mavcu oz. ali lahko grem nazaj in prosim za mavec? Ali morda naredite mavec tudi pri vas? Kaj svetujete? Hvala in lep pozdrav,

Mateja

Spoštovani!

Čisto možno je, da Vam izdelana longeta ne ustreza. Predlagam, da se vrnete v obravnavo, kjer ste bili, da Vam izdelajo novo ali pa res kar mavec, če je rana zaceljena. Skafoid je koščica, ki rada dela težave s celjenjem, zato je pomembno, da je imobilizacija dobra.

Običajna praksa je, da se v takšnihbprimerih pacienti vrnejo v ustanovo, kjer so bili obravnavani prvič. V kolikor bi bili nezadovoljni se lahko oglasite tudi v SB Slovenj Gradec, kjer sem v osnovi zaposlen.

 

Z lepimi pozdravi,

Klemen Aleš Pilih

New Report

Close