zlom navikularke
Spoštovani,
v mesecu maju sem imela prometno nesrečo. Isti dan so mi slikali rebra in levo roko (zapestje) in je bil ugotovljen zlom rebra, medtem ko za roko zloma ni bilo ugotovljenega. Po 4 tednih, glede na to, da je bilo levo zapestje še vedno boleče in oteklo, so ugotovili zlom navikularke in dobila sem gips za 3 tedne, po kontroli pa še za tri tedne. Roka je bila ves čas boleča in otekla. Ta teden sem imela kontroko, ko so gisp odstranili. Roka je otekla in boleča. Namestili so mi longeto in naročili, da se longeta občasno snema in roka razgibava. V zvezi z bolečinami pa sem dobila odgovor naj pač vzamem kakšno tableto proti bolečini. Jasnega odgovora ali je zlom zaceljen ali ne nisem dobila. Kontrolo imam šele konec avgusta. Ker menim, da z roko ni vse v redu, saj je kot navedeno otekla, boleča v levem delu zapestja, v spodnjem delu zapestja in zgornji strani delani, Vas prosim za mnenje, oziroma ali obstaja kakršna koli možnost pregleda pri vas v UKC Maribor. Že vnaprej hvala za odgovor.
Vesna
Spoštovana,
priporočam slikanje zapestja z računalniško tomografijo (CT). Mogoč je pregled pri meni tudi v UKC Mb. Priporočam, da se pozanimate, kdaj imam ambulante v mesecu avgustu na telefonu 02 321 1396 na delavnik med 13. in 15. uro in se dogovorite za pregled.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Spoštovani,
zahvaljujem se za odgovor. Na UKC Maribor sem se sicer dogovorila za termin za pregled pri Vas, vendar pa je nastal problem. Namreč ne morem dobiti napotnice, ki jo potrebujem, kljub temu, da se je zelo potrudila tudi moja lečeča zdravnica. Ker so poškodbo obravnavali v UKC Ljubljana je tam napotnica, ki velja do oktobra, druge pa po odgovoru UKC Lj in ZZZS ne morem dobiti. Ali bi bilo mogoče, da kljub vsemu na termin, ki sem ga dobila v UKC Maribor za pregled pri Vas, pridem na pregled in bi pregled plačala sama. V tem primeru me seveda zanima tudi cena. Za prijaznost in odgovor se Vam zahvaljujem.
Lep pozdrav
Vesna
Spoštovana,
lahko pridete tudi brez napotnice in pregled plačate, vendar vam v tem primeru ne morem izdati nobene napotnice za dodatna slikanja, saj imam brez pooblastila (napotnice) zavezane roke. Cena pregleda mi ni znana. Orientacijsko ceno lahko zveste na številki za naročanje.
V tem primeru bi bilo verjetno boljše, da se oglasite na pregled v moji ambulanti v Ljubljani (za ceno se lahko pozanimate na spodnji telefonski številki – tajnica). V obeh primerih (Ljubljana ali Maribor) je nujno, da s seboj prineste dosedanje rentgenske posnetke.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Spoštovani!
Imam 17 let starega sina, ki se aktivno ukvarja z nogometom že 10 let. Pred kratkim si je na treningu poškodoval gleženj. ( do sedaj zjutraj ko ustane šepa in ga malo boli noga dokler se ne “ugreje”) Ugotovili so, da gre med drugim tudi za staro poškodbo ( staro cca.7 let)
Psudarthrosis ossis naviculare ped.dex. in nam svetovali operacijo, katera pa naj ne bi bila 100%.
Glede na to, da sin študira za gostinski poklic me zanima, kako bo to uplivalo na njegovo pretežno stoječe delo. Povedali so nam, da mu uzamejo del kosti pod kolenom in z vijaki pritrdijo počeneno kost v gležnju. Okrevanje: najmanj 3 mesece na berglah pol pa še ostalo.
Kaj nam svetujete?
Za Vaš odgovor najlepša hvala in lep pozdrav!
Nataša
Spoštovana,
katere vrste slikanj gležnja in stopala je sin že opravil (rentgensko, CT, MR…)?
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni,
8.03.14 sem pri drsanju padel na desno roko in si poškodoval zapestje po približno 6-7 urah so bile boločine izredno hude saj roke v zapestju nisem mogel niti premakniti vidna pa je bila oteklina. Diagnoza S60.2 contusio carpi dex in namestili so mi longeto za 9 dni. Po tem je sledil pregled kjer so mi odstranili longeto bile bolečine še vedno prisotne v skrajnih legah zapestja…..svetovali so mi razgibavanje v mlačni vodi.
Bolečine so bile iz dneva v dan manjše in nekako sem slutil da bo šlo na bolje . Po dveh tednih je bilo zapestje skoraj popolnoma gibljivo le nasloniti se nisem mogel na desno dlan, in v določenih specifičnih legah je še bilo rahlo boleče.
08.04.14 ponovni pregled potrdi prelom v srednjem delu (ni popolnoma prelomljena) diagnoza Fractura ossis navicularis dex in namestitev mavca ter kontrola čez tri tedne se pravi 29.04.14
Kaj to pomeni in kako dolgo traja zdravljenje in kolikšne so možnosti za uspešno zdravljenje?
Spoštovani,
čalniček zapestja (pravilno os scaphoideum) je kost, ki po zlomih slabo celi. Možnost zacelitve je odvisna predvsem od mesta zloma in od premaknitve. Slednje pri Vas kot kaže ni bilo, kar je ugodno.
Neoperativno zdravljenje takšnega zloma lahko traja do 3 mesece, odločitev o morebitnem operativnem zdravljenju pa priporočam sprejeti v primeru vztrajanja težav več kot 6 mesecev po poškodbi.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih