Zlom nadlahtnice
Pozdravljeni!
Mož si je v prometno nesreči maja poškodoval levo nadlaktnico. Prišlo je do odprtega zloma. Po nesreči so mu kost fiksirali z zunanjimi fiksatorji. Ob nesreči je bila ugotovljena tudi pareza levega radialnega živca. V začetku avgusta so bili zunanji fiksatorji odstranjeni, dobil je mavčno longeto in nadaljeval sfizioterapijo, kjer se je pa pokazala patološka gibljivost levega humerusa. Zato je bil napoten na operativni poseg. 7.9. 2007 je bil operiran in je bila narejena reosteosinteza zloma.Uporabili so tudi umetne nadomestke kostnega tkiva. Štiri dni po operaciji je bil odpuščen v domačo oskrbo, šest dni po operaciji je pa nadaljeval s fizioterpijo. Ali ni to prehitro, glede na to je rana še zašita in šivi še nepobrani?
Še bolj kot vse drugo me pa skrbi; kako trdno je kost fiksirana? Še sedaj se tresem od strahu, ker včeraj zvečer mu je namreč v stanovanju spodrsnilo in je padel ˝kot snop˝. GROZA!!!! Kolikšna je verjetnost da se je kaj premaknilo? Bo moral še enkrat prestajati vso agonijo operacije.
Zabolelo ga hudo, vendar do jutra roka ni nič otekla. Mislite da je to dober znak?
GROZNO ME JE STRAH!!!
Oprostite mojemu zmedenu pisanju, vendar počutim se tako……
Hvala!
Polona