Najdi forum

ZLOM IN OPERACIJA

Pozdravljeni! Mama si je 8. novembra letos ob padcu s kolesom, ko je padla z betonskega klanca nazaj, zlomila vrat desne nadlahtnice, glavica pa je nekoliko zvrnjena navznoter. Na urgenci so ji dali Gill Christ opornico, na kontrolnih pregledih pa so nadaljne rentgenske slike pokazale, da se zlom zarašča v povsem dislociranem položaju in da je priporočljiva operacija, saj je gibljivost roke močno zavrta. S prsti roke lahko prosto giba, bolečin v rami nima. Zanima nas, koliko boljša v odstotkih bo lahko gibljivost roke z operacijo? Ali je takšna operacija življenjsko tvegana (mama ima 71 let)? Koliko časa sme največ preteči od zloma, da se operacijo lahko uspešno izvede? Za konec bi vas še lepo prosila, če mi lahko svetujete, kje takšne operacije najbolj uspešno opravljajo? Zdravnik na kontrolnem pregledu ji je namreč dal možnost, da se odloči, kje bi bila rada operirana- na Zaloški, v Kliničnem Centru, v Valdoltri in po drugih krajih. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!

Lep pozdrav,
Sabina

Spoštovani,
tveganost operacije je odvisna predvsem od bolezni, ki jih mam ima in ne toliko od starosti same.
Za natančnejši nasvet bi moral videti rentgenske slike in gospo samo, saj mi je glede na opisano nemogoče dati konkreten nasvet. Na splošno, če gre za zlome začetnega dela nadlahtnice zaraščene v nepravilnem položaju, pride v upoštev bodisi korektivna osteotomija ali pa namestitev ramenske proteze. Za konkreten nasvet Vam priporočam obisk ambulante.

Lp

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close