Najdi forum

Pozdravljeni.

30. 12 sem padla in si zlomila notranji in zunanji gleženj ter golenico.
Isti dan sem bila operirana in dobila 10 vijakov ter dokolensko longeto. 10.1 sem imela kontrolo kjer sem. Dobila drugo longeto in so mi jo odstranili 25.1.
Sedaj mi je zdravnik rekel da lahko nogo obremenjujem do 20 kg in se vidimo za 4 tedne. Problem je v tem da ne upam stopiti na poškodovano nogo.
Zanima kako sploh naj stopim s prsti ali?

Hvala za odgovor.
Lp

Pozdravljeni,

priporočam, da operirano okončino obremenjujete le do meje bolečine in ne več kot 20 kg (občutek lahko pridobite na tehtnici). Tako boste na varni strani. Najbojše bi bilo, da vas pravilne hoje z berglami nauči fizioterapevt. Pri nas se lahko obrnete na sodelavko doc. dr. Renato Vauhnik, dipl. fth. – [email protected].

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Hvala za odgovor.
Kmalu bo 1.mesec in pol od operacije.
Gleženj mi še zelo zateka ob hoji pa me zanima ali lahko imam obuto kompresijsko nogavico?

Lp
Mateja

Prosim.

Otekanje je po takšni poškodbi in operaciji normalno prisotno vsaj 3 mesece. Kompresijsko nogavico lahko uporabljate, vendar le, ko ste pokonci (hoja, sedenje, stoja), v mirovanju pa priporočam višji položaj poškodovane okončine od prsnega koša in odstranjevanje kompresijske nogavice.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,

Konec decembra sem si zlomila desni gleženj. V sredini aprila  sem zaključila z bolniškim staležem in začela delati (učiteljica športa). V tistem času se mi je na zunanji strani levega stopala pojavila bolečina, občasno pekoča, ki je zelo moteča in me ovira. Osebna zdravnica me je poslala na RTG in kasneje še na MR, katere izvid se glasi: plantarna fascija je v področju prirastišča na bazo pete metatarzalne kosti zadebeljena in heterogenega signala, na tem mestu je sled tekočine. Opisane spremembe prirastišča plantarne fascije gredo lahko v sklop tendinoze ali pa travmatskih sprememb (insercijska ruptura).

Prosim vas za mnenje, oziroma priporočila, kako to težavo čimprej odpraviti.

Lep pozdrav,

Marjetka

Pozdravljeni,

priporočam fizioterapevtsko zdravljenje: lokalno protivnetno in regenerativno obsevanje (priporočam predvsem Tecar), masažo bolečega področja po metodi prečne frikcije, raztezne vaje za podplatno vezivno ploščo in Ahilovo tetivo ter ekscentrične vaje za mišice stopala in mečne mišice. Pri nas se lahko obrnete na sodelavko doc. dr. Renato Vauhnik, dipl. fth. – [email protected].

Najlepša hvala za vaš hiter odgovor.

Lep pozdrav!

Prosim.

New Report

Close