Zlom desnega komolca – Fractura olectani dex
Pozdravljeni,
pred dobrim letom (15.12.2012) sem si zlomila desni komolec, katere diagnoza je bila Fractura olectani dex .Bila sem operirana, kjer je bila izvedena Osteosinteza komolca z K žicami in pritezno zanko. Okrevanje in fizioterapija je potekalo po pričakovanjih.
Pred prvomajskimi prazniki se mi je premaknil OSM. Osebni zdravnik me je napotil k kirurgu, ki me je operiral. Kirurg se je odločil, da je potrebno odstraniti OSM, čim bo kakšen prost termin za odstranitev.
Tako so mi letos 24. maja odstranili OSM.
Okrevanje po odstranitvi je potekalo pričakovano, razen, nisem ničesar v predelu, kjer so bila prej tipne žice in zanka in da imam po vsej verjetnosti poškodovane živčne končiče, da me še vedno bolečine . Imela sem kontrolo samo pri svojem osebnem zdravniku.
Od operacije je minilo že dobrih 7 mesecev. V predelu komolca – koža, tam, kjer so bile pred meseci tipne žice in zanka še vedno ne čutim nič. Pojavljajo še vedno bolečine pri kosti. Lahko najprej bolečina, potem skeli in nato še srbi. Bolečine so lahko trajajo cel teden, naslednji teden pa me nič ne boli.
Včasih imam občutek, da koža, katera je neobčutljiva, ni moja.., da mi ji nekaj visi s komolca.
Analgetikov ne jemljem, če se le da prenašati bolečino.
Kaj naj naredim, naj grem k svojemu osebnemu zdravniku….
Spoštovana,
za začetek priporočam rentgensko slikanje OBEH komolcev v dveh projekcijah in nato pregled z rentgenskimi posnetki.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Na izvidu iz meseca marca je napisano: RTG desni komolec: zlom je zaceljen v dobrem položaju.
Po zadnji operaciji ekstenzija zaostaja za 5 do 10 stopinj glede na levi komolec.
Pred 20 sem bila na isti roki operirana za sindrom krpalnega kanala, katere pa operacija ni uspela – imam cca 60 % prevodnosti živca medianusa.
Spoštovana,
za natančno oceno položaja zacelitve je nujno opraviti rentgensko slikanje OBEH komolcev. Tako lahko obliko kosti operiranega komolca najboljše primerjamo z obliko kosti nepoškodovanega.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Hvala za predhodni odgovor. Pred dnevi sem bila pri osebnem zdravniku in pravi, da je tako stanje normalno in da mi on nima več kaj pomagali. Roko lahko poravnam (sama nimam občutka, da je ravna roka. Zravnala sem jo s tem, da sem pustila, da me pes vleče.), proti rami mi pa manjka 3 do 5 stopinj.
Pred dnevi sem od Zavarovalnice dobila oceno Invalidnosti – nezgodno zavarovanje po 125 točki tabele invalidnost tabeli PG-NE10-4 2,14 %.
Zanima me, kakšna bi morala biti po vašem ocena.
Spoštovana,
ocena invalidnosti s strani zavarovalnic je odvisna od tabele invalidnosti vsake posamezne zavarovalnice. Vsebina tabel mi ni znana.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih