Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Endodontija Zlom čeljusti

Zlom čeljusti

Pozdravljeni

Pred časom sem doživel hujšo prometno, kjer sem utrpel zlom ličnic, nosu in zgornje čeljusti ter poškodbo zgornjih zob

Po maksiofacialni operaciji in rekonstrukciji obraza na UKC LJ sem takoj opazil, da se mi zgornji zobje še vedno majejo 123 levo in desno, takoj sem vprašal kakšne so rešitve, kako temu naproti, a odgovor je bil, da o temu se bom moral meniti z svojim zobarjem in da oni se ne ukvarjajo s tem ? pa kdo potem,  če ne oni ?

Pri kontroli pred dnevi sem ponovno vprašal kirurga, ki me je operiral kaj in kako, a odgovor je bil da je čeljustna kost tako zrobljena za koreninami zob, da niso imeli kaj narediti, in to je bilo vse, niti kako se to rešuje, kdo to rešuje in kaj temu sledi

Z lečečim zobozdravnikom smo naredili ortopan in če ga primerjam z prejšnjim je čeljust dvignjena vsaj za 5mm če ne tudi več  naspram ostalim zobom, tudi zobozdravnik mi ni dal nobenih tehtnih odgovorov kako bomo naprej, kako se postopa, na koga naj se obrnem … odgovoril je samo da ko se bom počutil gemo na delo, kakšno delo? kaj sledi ? ali se bo to samo poravnalo in postavilo na mesto v  kar močno dvomim.

Čeljust so mi pustili prosto, brez fiksacije, samo prepovedali so mi gristi in priporočili pasirano in mleto hrano.

Že prej sem škripal ponoči z zobmi, zdaj pa je neznosno saj se zbudim večkat, ker premikam zobe in korenine v čejustni kosti.

Zanima me kaj storiti in obupan sem nad tem, da nisem dobil nobenih odgovorov, kaj temu sledi oz kaj me čaka, vsak odgovor, namig oz nasvet je dobrodošel.

 

Hvala

 

Spoštovani,

žal vam tudi jaz le na osnovi vašega opisa ne morem podati odgovora kako naprej.

Menim, da je pravi naslov kirurg, ki vas je obravnaval in vaš zobozdravnik. Res se kirurgi z zdravljenjem zob ne ukvajajo, njabrž pa lahko podajo smernice vašemu zobozdravniku kako nadaljevati z zdravljenjem. Če potem vaš zobozdravnik oceni, da potrebujete specialistično obravnavo, vas bo napotil k ustreznemu specialistu.

Kaj več pa žal ne znam povedati.

Lep pozdrav,

 

Igor Potočnik

New Report

Close