Najdi forum

Zlom baze 5 stopalnice

Pozdravljeni,

pred 8 tedni sem imel po poškodbi diagnosticiran avulzijski zlom 5 stopalnice. Po dobrih 6 tednih mi je bil odstranjen mavec, zlom: “že delno zabrisan”, brez bolečin na pritisk na mestu zloma…

Ker mi je bilo rečeno, da lahko polno obremenim nogo s težo in postopoma odpustim bergle sem se tako tudi ravnal in počasi napredoval.

Včerej sem bil bolj aktiven in naredil kar dosti korakov, brez bolečin. Pomagal sem si z berglami toliko, da sem razbremenil težo, ko sem prenašal težo na poškodovani nogi na prste. Saj me je še strah “prelomiti stopalo” s celo težo. Vse je bilo dobro do večera, ko sem nenadoma ob vsakem koraku na podplatu na mestu zloma začutil zbadajoco bolečino. Ki danes ni več prisotna.

Zanima me ali menite, da bi moral na predhoden kontrolni pregled, ali sem se malo “preforsiral” in enostavno se ne smem biti preveč aktiven glede na to, da je bil samo “delno zabrisan” ? Hvala za mnenje.

Pozdravljeni,

glede na to, da so se bolečine umirile, menim, da predhoden pregled ni potreben. Do preteka 3 mesecev od poškodbe pa odsvetujem velike, sunkovite in dolgotrajne obremenitve poškodovane okončine.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close