Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca zlom

zlom

Pozdravljeni!

v službenem času sem si zlomila mezinec na nogi, kjer so mi na urgenci najprej dali mavčno oblogo. In ker pri majhnih otrocih ne moreš biti tako pri miru, da bi se lahko mavec posušil mi je že drugi dan mavec malo počil, ker sem se spotaknila in si ob tem tudi poškodovala palec ne d roki.Tako sem morala iti ponovno naslednji dan ponovno na urgenco zaradi d palca, tam pa so mi iz noge mavčno oblogo dali dol in naredili obližno imobilizacijo prsta za 5 tednov.

In sedaj k bistvu! Ta obližna imobilizacija,katero jo sedaj imam me pri mezincu peče, občasno pa čutim tudi kot bi šle mravlje po mezinčku.Vendar ko si masiram z ledom se počasi umiri. Ter v d nogo me bolj zebe kot v Levo!Ali je to normalno?
Kontrolo imam na polikliniki 14.8.
Bila sem tudi pri svoji zdravnici pa mi je rekla, da verjetno pritiska kašen živec! Z odgovorom nisem bila zadovoljna!

Lep pozdrav
Brigita

Spoštovana!
Prst je boleč že zaradi samega zloma, poleg tega ga obližna imobilizacija še pritiska ob sosednji prst, kar je prav tako lahko boleče, ta pritisk lahko povzroča tudi mravljinčenje. Masaža z ledom zmanjšuje oteklino (in bolečino), kljub majhnim otrokom poskušajte tudi čim več počivati z dvignjeno poškodovano okončino! Če se bodo težave slabšale se seveda oglasite nazaj do vaše zdravnice na kontrolo in ev. predpis protibolečinske terapije. Da vas v eno nogo zebe bolj samo po sebi ne predstavlja znaka bolezni in tega ne pripisujem poškodbi prsta (razen da pač nogi sedaj tudi uporabljate/obremenjujete nesimetrično).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala Vam za tako hiter in nepričakovan odgovor.

Dober dan !

2 dni nazaj sem si zlomil prst na nogi (palec) s težkim objektom (30 kg). Nogo imam v mavcu in čutim mravljinčenje. Je mravljinčenje normalno pri celjenju, ali obstaja kakšna možnost, da je kaj narobe ?

Lp, Roman

Bolj kot posledica celjenja bi bilo lahko posledica same poškodbe ali pa (pre)tesnega mavca.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close