Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Žlička

Žlička

Spoštovani g. dr.

Kakšen mesec imam “čuden” občutek pod žličko, na pritisk me rahlo zaboli, Skrbi pa me, da kakor, da bi bi želodec silil v prsni koš, pod pljuča, kakor, da me sili na pokašljevanje, vendar to ne izvira iz pljuč ampak iz žličke. Občasno me tudi “zbada” v prsih desno od prsnice ali v hrbtu ob lopatiti, kar pa kmalu mine. Večkrat imam tudi občutek, da imam v grlu cmok, obloge, …Če npr. vzamem Helex se te težave zmanjšajo. Sicer pa ob naporih normalno diham, sem normalno pri močeh, nisem zadiham, ne kašljam itd, le na trenutke občutim močno povečan utrip, pritisk je pa normalen, Osebni zdravnik je moje težave pripisal psihičnim vzrokom in dejstvu, da sem sem v kratkem času zredil cca 10 kg.Kakšno bi bilo vaše mnenje.

Hvala lepa
Roland

Pozdravljeni! Povsem možno, da ima vaš zdravnik prav a tudi težave z želodčno kislino npr se mi zdi upoštevanja vredna možnost.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za hiter odgovor. POoemtakem je moj strah, da lahko gre za simptome pljučnega raka odveč?? Npr. čisto normalno pretečem 5-6 km, naredim v enek kosu 50 sklec..itd. Imam 35 let, nekadilec, veliko se rekreiram Če vas lahko še prosim, da mi poveste glavne oz. prve znake, ki bi nakazovali na pljučnega raka.

Hvala in vse dobro
Roland

Pozdravljeni še enkrat, a pljučni rak iz opisanega gotovo ni na top listi osumljencev. Lep pozdrav

Pozdravljeni,

še enkrat jaz, verjetno zadnjič:-) Ali je možno, da bi se normalno ukvarjal s športom, bil enako pri močeh, imel apetit, normalno dihal, med naporom in tudi ponoči…če bi bilo kaj narobe s pljuči?? A kašelj pri raku na pljučih je mišljen kot vztrajen močan kašelj, ki traja in traja (24 ur na dan)? Opravičujem se vam za gnjavažo.

Hvala in lep dan želim
Roland

Kašljate lahko od marsičesa, pri napredujoči bolezni kot je npr tista, ki vas skrbi, seveda slejkoprej ne bi mogli več normalno športati, za izključevanje bolezni pa tak podatek hudo uporaben ni.
Lep pozdrav

Spoštovani,

opravili so mi RTG prsnega koša, izvid je sledeči:

Preponi, sinusa v mejah normale
Prepričljivih svežih infiltracij v pljučih ni videti
Srce in aorta primerna starosti
Retrosternalni in retrokardialni prostor nista utesnjena.
Nekoliko je poudarjena torakalna kifoza z nakazanimimdegenerativnimi spremembami.

A to pomeni, da je načeloma z mano vse OK in je strah zaradi kakšne hujše bolezni odveč?

Hvala in lepo soboto želim
Roland

izvid se nanaša na vaša pljuča (opisane spremembe so na hrbtenici) in ta so na izvidu ok. Seveda to ne govori nič o ostalih delih telesa in njihovem stanju 🙂
Lep pozdrav

Pozdravljeni,
na vas se obračam z prošnjo, da mi pomagate.
Načeloma sem zdrava 40 letnica vitke postave. Dva meseca nazaj me je primilo v predelu leve ledvice, morala sem se usesti in nisem mogla hoditi. Naslednji dan sem obiskala osebnega zdravnika, dal me je v labaratorij-vodo, In ultrazvok. Izvid je pokazal vse BP.vse OK . Kot otrok sem obolevala za vnetje mehurja, kot punca sem imela ledvične kamne. To je bilo vse pozdravljeno, a vedno pomislim na to! V bistvu sem zmeraj slabokrvna in velikokrat moram jemati železo. sedaj že leto dni ne jemljem ničesar. No sedaj me pa že 7-8 dni boli trebuh. Sprva se je začelo v spodnjem delu trebuha, pa sem pomislila, da sem se sprehladila, a je bolečina presla više, boli me cel trebuh, najbolj dva-tri cm pod popkom in nad popkom,sem zatečena okrog trebuha-ali napihnjena, blato pa je čudne temne barve, ki precej zaudarja, tudi vetrovi me spremljajo in moram paziti, kje in kdaj ga spustim ker zelo smrdi.
Vem, da se nekaj v meni dogaja, zato vas prosim za nasvet in pomoč. Komaj že čakam vaš odgovor in se želim čimprej pozdraviti, imam tudi moteno gibanje, imam 7 letno hči, …spremlja me tudi nekakšno škripanje v levem zgornjem delu glave ob kakšnem čudnem gibu, pri ljubljenju s partnerjem, ja pa spolna sla so mi pošla!
Najlepša hvala!

Lep pozdrav,
darčica

Če je blato črno, smolasto, morate k zdravniku takoj. Če je zgolj temno rjavo, je to lahko povezano z zaužito hrano. Če morda jemljete železo, je lahko temno ali črno tudi od tega. Podobne težave so sicer pogosto posledica črevesnih okužb, ne prenašanja določenih živil oz intolerance, po 8 dneh težav pa bi bil že čas za pregled.
Lep pozdrav

New Report

Close