Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Žlezno tkivo pri dojenčici

Žlezno tkivo pri dojenčici

Pozdravljeni..
Prestrašena mamica na tej strani.. 🙈
Imam 10,5mesecev staro hčerko, katero sem dojila samo 3 mesece. Punčki sem že od rojstva tipala kot grahek veliko zatrdlino pod levo dojko. Takrat me to ni skrbelo, saj vem, da je to lahko pod vplivom hormonov popolnoma normalna stvar. Tako sem nehala polagati pozornost na to. Pred kakim tednom dni, pa sem opazila, da je leva dojka večja od desne. Ko sem jo pretipala, sem začutila zatrdlino 1x1cm, mehko, premikajočo, nebolečo. Izcedka ni. Zagnala sem paniko, sva ravno imeli razvojno ambulanto. Zdravnica naju je poslala najprej na odvzem krvi (ki je bp), v ponedeljek pa imava UZ. Res res res me skrbi.. V prvi vrsti, da ne bi šlo za kako maligno tvorbo.. Pa vendar se tolažim, da je to pri dojenčkih skoraj nemogoče.. Ali se motim? Hčerka je drugače zdrava, v razvoju super napreduje, težka 10400g, velika 76..Radovedna deklica, polna energije.. Poraščenosti razen puhka ne opazim..
Če bodo z UZ dokazali da gre za žlezno tkivo, kot sumijo, bo verjetno naslednji korak spremljati, ali bo le to rastlo in takrat bo treba k endokrinologu? Ali je endokrinolog nujen takoj?
Pa še… Je lahko karkoli zelo nevarnega, ali se da, če se ugotovijo npr. prezgodnja puberteta ali kakšne druge nepravilnosti v sklopu tega , to obvladovati z zdravili in bo hčerkica lahko živela normalno otroštvo /življenje?
Res me skrbi, zato Vam iskrena hvala za odgovore! Bi bila dosti manj radovedna, če bi si zdravnica vzela čas in mi vsaj malo razložila kaj, kako, zakaj.. 😏
Vse lepo, ostanite zdravi ♥️

Lepo pozdravljeni gospa Klavdija,

odkrito vam povem, da takega primera osebno še ne poznam, zato bi vam ob pomanjkanju preostalih podatkov težko karkoli svetovala. Žal lahko samo srčno upam, da bo z vašo dojenčico in z vami vse v najlepšem redu.
Laboratorij ste napisala je bil brez posebnosti. Upam, da tudi UZ ni odkril nič nevarnega in da vam je zdravnica uspela razložiti vse potankosti. Predvidevam, da brez dodatnih informacij, katere so pridobili z ultrazvokom, tega tudi ni mogla narediti.

V tem duhu vas pozdravljam in upam, da se je vse dobro izšlo.

New Report

Close