Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina žleza ščitnica

žleza ščitnica

moja žena ima probleme z žlezo ščitnico,dajte mi povejte prosim kako ji naj pomagam ,namreč zdravnik ji je dal razne tablete in nič ne pomaga mogoče pozna kdo od vas kakšno zadevo kako ji naj pomagam ! hvala za vašo pozornost!

Spoštovani!

Niste napisali, kakšne težave ima vaša žena, vsekakor pa vam ne svetujem kakršnokoli ukrepanje mimo zdravnika. Ščitnični hormoni so resna reč in se ne gre poigravati z zdravili.
Nekaj časa traja, da se stanje po uvedeni terapiji umiri in stabilizira, če ima žena terapijo šele kratek čas, potrpite malo, če pa so stvari že dolgotrajne je edina pot nazaj k tireologu, ki bo terapijo priredil drugače.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni.
Pred priblizno enim mesecem sem bila prvic punktirana na scitnici.Izpunktirali so mi 4ml stare krvi.Ugotovjleno je bilo da je na levi strani cista 4-5cm na desni pa 1 cm. Predlagana sem bila za sklerozacijo.Takrat mi niso naredili citoloske preiskave.V roku 14 dni sem bila punktirana se dvakrat. Izvidi so pokazali da hormonskih sprememb ni. Citoloska analiza je pokazala številne fagocite in povečane oblike limfocitov, degenerativne in cistične spremembe scitničnega tkiva, dodatno pa je posamezno tudi nekaj vnetnih in reaktivno spremenjenih celic.Povsod v preparatu so le številno značino formirani fagociti in razpadli elementi krvi. Značilni cistični elementi, verjetno kot posledica krvavitve.
Diagnoza :krvavitev v ščitnico.
Zdravljenje ni potrebno.
Nikoli do sedaj nisem imela nobenih težav z vratom in tudi da bi imela kakšno vnetje-ga ni bilo.Bolečine v vratu pa so še vedno prisotne.
Zanima me kako pride do vnetnih sprememb in če je to lahko tudi posledično izražanje endometrioze.Namreč za njo obolujem že približno 5 let.
Prebrala sem namreč, da ona potuje po krvi in po limfnih kanalih.
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem in vam želim obilo sreče v prihodnjem letu in lepo preživete praznike.

Spoštovani!

Endometrioza je razraščanje tkiva maternične sluznice izven maternice in je omejena na trebušno votlino. Pojavi se na zunanjem delu maternice, na črevesju, peritoneju ipd., sicer pa po telesu ne potuje. Krvavitev v ščitnico nima z endometriozo nobene zveze in se je zgodila zato, ker je počila ena od žilic, v ščitnici se je nabralo nekaj krvi, kar povzroča tiščanje in bolečine, ki pa bodo minile, ko bo hematom (izliv krvi) v celoti izginil, večino so ga itak punktirali. Mehanizem je popolnoma enak kot takrat, ko se na primer udarite v nogo in imate modrico. Ne gre za vnetni proces, zakaj pa je žilica počila je pa možnih več razlogov: napor – npr. pri bruhanju, kašljanju, nagnjenost h krvavitvam, lahko pa “kar tako” ne da bi odkrili razlog.

Brez skrbi in lepo praznujte!

New Report

Close