Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zlatolaska in trije medvedi

Zlatolaska in trije medvedi

Pozdravček vsem,

omenjeno pravljico sem hčerkici povedala za lahko noč in tako kot že v otroštvu se mi je postavilo vprašanje – kakšno je sporočilo te pravljice?? Kakšna ideja?

Lahko noč, Katja.

Medvedek prej ni imel nobenega prijatelja njegovo edino upanje je bila deklica zlatolaska.Zlatolaska je bila nečimrna in se z njim ni igrala.Po dogodku ;ko je v hiši naredlia razdejanje in pojedla ves puding je postala boljša.Opravičila se je medvedji družini in postala medvedkova prijateljica.Tako jaz pipovedujem.

Lep pozdrav!

Moj mož mi je pred tremi tedni postavil isto vprašanje, pa mu nisem znala odgovoriti.

LP PR

Mislim da je poant več: kot prvo, različnost ljudi (ati ma rad tako, mami tako medvedek tako), ter tudi oproščanje napak (Zlatolaska je zlomila stol, pojedla kašo,… pa so ji oprostili), mislim da tudi Zlatolaska dobi lekcijo tukaj (ne glede na to kako ga je lomila so jo imeli radi), drugače pa tudi prijateljstvo kot tako ter ljubezen do vseh živih bitij (približanje medvedkov, oz. živali otrokom).
Upam da si že dobila kakšno idejo. Mogoče se kdo drug spomni še česa…
Lp,
Sonja

New Report

Close