Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina ZLATE RIBICE – NASVET

ZLATE RIBICE – NASVET

živeli sta 6 let in pol[/quote]

No, potem pa nista živeli ravno dolgo. Ubogi.[/quote]
potem pa nevem kaj je zate prav dolgo žal imaš tukaj tudi nesmiselne komentarje zato ker če 3 ali pa več rib nebi smele biti v 30 l akvariju to je nesmiselno
še dobro da si tukaj ne izmisljite da so 3 ribe lahko samo v 300 l akvariju

P.S

in tako da veste se trudim na vso moč z živalmi kajti sem velik ljubitelj živali ampak tukaj imate tudi nesmiselne komentarje

@K.G: Zlate ribice naj bi živele tudi do 40 let! Tako da 6 let je res malo v tem primeru.
LP

Lp.
Dobil sem akvarij 60 litrski s filtrom in zraven 2 ribici(zlato in še eno črno 4-cm),ter 2 figuri,ki sta na tleh.
Rad bi dodal kakšno rastlino,da ne bi bilo tako “prazno”.
Kakšno rastlino priporočate in koliko jih naj vzamem?Kakšno vrsto rastline naj kupum,da je ne bo slučajno pojedla zlata ribica?Koliko cm.veliko rastlino naj kupimo?
Hvala vam za odgovore.

doma imam 75 literski akvarij in v njem 1 pajčolanko zaradi placa sej vem da je mal mejhn za njo
imam 2x anubias in notranji filter bluwawe 03 sam ma mal zamenan filtrirni materijal in sicer
namesto gobe z ogljem sem dal notri tiste keramične obročke al kaj so in use skupi sm ciklal 1 mesec preden sem dal notri ribe rastline itd. sam me pa zanima ribic sm ze full zamenu ker iz ne znanega razloga crkajo delam kaplične teste na 1 mesec in use je tko kot mora biti.

kaj bi lahko to povzročilo?

lej kokr js vem ne bojo 100% pojedle anubias saj ga imam jas in ga postijo pri meru kupi tam nekje 1 2 ampak vsaj eno saj potem bo v akvariju potekala fotosinteza itd.

so pa kar veliki tko da boš videl

Kako lahko ločiš samca in samico?
prosim odgovorite hitro ker rabim odgovor.
Hvala

jest mam pa “kruglco” za pir (0,5l) pa not nažokanih 25 ribic…. dejte mal razmislt kaj pišete oziroma razmislite kako razmišljate… potem je 3/4 sveta pokritega z vodo PREMAJHNA površina za vse ribe ki so v njem…..

zanima me kako velik akvarij potrebujeta dve pajčolanki oz. teleskopki in koliko stane?

zdaj, ko sem še malo pobrskala sem ugotovila, da zlate ribice mogoče niso najbolj primerne zame, ker bodo to moje prve živalce. katere ribice pa naj si potem kupim? seveda me zanima tudi tisto z akvarijem in njegovo ceno.

Večji akvarij – večja izbira rib. Tako da bi jaz na tvojem mestu šla v nekaj trgovin (oz. za cenami pobrskala po internetu) in se potem odločila za največji akvarij, ki bi si ga še lahko privoščila in ki bi pasal v prostor. Priporočam akvarije znamke Juwel.

No, odločila sem se za 180 l akvarij. upam da je dovolj velik, zdaj me pa zanima kakšen filter bi potrebovala in ali je treba vodo menjavati v celoti

Ne, vode se nikoli kar tako ne menja v celoti. Prav tako je potrebno pripraviti celoten akvarij z rastjem in nasutjem vred nekaj tednov (3) preden notri seliš kakršnekoli ribe.

Zlate ribe so v bistvu krapi. Zrastejo temu primerno, potrebujejo veliko prostora in zelo svinjajo vodo. Zrastejo tudi do 40 cm.

Priporočam raje kakšne gupije, sploh če ste začetniki. Imeli boste lepo zaraščen akvarij z rastlinjem pa tudi lepi so.

Tukaj informacije o gupijih in njihovem gojenju. Potrebujejo 60+ litrski akvarij, manjši ne more biti, seveda pa je lahko večji:

Glede gojenja t.i. zlatih ribic pa tukaj. 180 litrov akvarija je glede na priporočila še vedno majhen, min. naj bi bil vsaj 200 litrski:

gupiji so rs lepi. Mogoče si nabavim te. Ampak ali rabijo ogrevanje?

Po moje je najboljše, da vzameš komplet, kjer dobiš vse – filter, grelec in luč in akvarij. Npr. kaj takega http://www.akvaristika.si/akv-rio180.html .

ja ampak men se zdi mal predrago

Luč (pokrov + žarnice), grelec in filter boš morala tako ali tako kupit. Poglej še tule http://www.aquashop.si/ .
Grelec: recimo 20eur
Filter: recmo 40eur.
Pokrov: zna bit kar drago, malo pobrskaj. Kolikšne so cene žarnic se ne spomnim več.
Potem pa rabiš še pesek (najbolje črn oz. temen) in rastline.

Lep Pozdrav.
Jaz imam doma 7 ribic in 2 polza.imam 12 litrski steklen akvari s peskom filtrom in nekaj umetnih alg tudi lobanjo.Vrste so 1x samca 1x samico Crni Molj, 3xModra Neonka, 1x Rdecoglavka, 1x cistilec ime ne poznam nekaj na m,1x Jabolcnik polz druzga pa nevem.
Prodajam ih ker ih ne rabim zraven dobite hrano skoraj polno,kaplice za pripravo vode,mrezo.
prodajam od 35-40€.

zakaj je ena od mojih zlatih rib bela najprej je imelasamo belo glavo zdaj pa dobiva še belo telo to se dogaja že en mesec

Živjo!

Za rojstni dan sem dobila dve zlati ribici. Glede na prebrano imam tudi jaz veliko premajhen akvarij, imam pa možnost ribici dati v ribnik, kjer je že veliko rib. Zanima me, če bo to prevelik šok za njiju?

Hvala za odgovor!

Lep pozdrav…Nekaj mescev nazaj sem dobila dve razčini zlati ribici…eno manjšo.z zelo lepim..repom..in drugo vecjo..z navadnim repom…in vse je bilo vredu do nedavnega ko sem opazila…da..je ribica z lepšim repom ostala brez več kot polovice le tega…in bila šokirana..saj ji je očitno druga riba odgriznila rep..in zdaj se ona muči ker ne more več normalno plavati..zanima me zakaj je prišlo do tega..in ali lahko kakorkoli pomagam ribici??

l.p.

New Report

Close