Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina ZLATE RIBICE – NASVET

ZLATE RIBICE – NASVET

imam 4 zlate ribice v 40 l akvariju zadnje dni se dve ribici ne premikata ostali dve pa se zanima me kaj je narobe z njima pa še to ko prižgem luč v akvariju se vse prestrašijo in se skrijejo v kot zanima me zakaj to

YO a si ti mau retarda pizda 100l za eno zlato ribico najbolje da nabavim kar ceu bazen…

ima 4 zlate ribice v 50 l akvariju zanima me zakaj so večino časa na vrhu vode kakor da bi dihale

Ker se dušijo.

Pa vse piše samo nekaj vrstic višje…

Pripeto: Kaj morate vedeti o zlatih ribicah

moja zlata ribica je danes umrla..zanima me ali moram zamenjati vodo v celoti, ker sem nekje prebrala da tega ne smem storiti ker to ribam še bolj škoduje…imam pa še 4 ribice in me zanima v kako velikem akvariju bi morale bit

lažni alarm…živa je, ampak se mi zdi da ne bo dolgo…cel dan se čudno vede(prej je bila uredu). Kar naprej jo obrača na hrbet in vidi se da se trudi obrniti nazaj, a jo kar naprej premetava…mogoče veste kaj bi lahko bilo narobe…a bi bilo dobro da jo ločim od ostalih ribic

hei
moram reči da je vse res,čeprav so meni rekli da imam lahko dve zlati ribici v akvariju od 60l do 200l…naprej.ampak za 60lski akvarij naj bota res samo dve ribici.no odločili smo se za 60literski akvarij in jima je odlično.imam pa izkušnje že od prej saj smo imeli zelo zahtevne ribe od morskih in sladkovodnih rib.najdlje smo imeli gupije saj smo bili že pošteno izčrpani od morskovodnih rib. 😉
No poudarek imam na buče za zlate ribice!!!buče ali manjši akvariji so primerni samo takrat ko hočemo zamenjati celotno vodo in očistiti pesek itd…takrat se ribice za toliko časa prestavi pač v majši akvarij,dokler ne uredimo prvotnega.je pa tudi to da smo mi vedno menjali celotno vodo 1xna leto,vmes pa smo samo delno odlivali in dolivali vodo,tako da stara voda dobi več kisika.je pa potrebno redno čiščenje filtra,če imate rastlinje pa še z gobico očistiš stene akvarija saj se takrat veliko več nabira alg kot pa če imate umetno rastlinje.pri celotni menjavi vode morate paziti da je nova voda dobro pripravljena..dodajanja antišok tekočin,protibakterijskih tekočin in mi dodamo še vitamine.seveda pa je treba dajati antibakterijsko tekočino v novo vodo vsak dan torej 7dni zapored potem pa 1x mesečno,vitamine pa dodajamo na vsak mesec po 5lapljic.je pa vse odvisno od znamke torej moramo vedno dobro prebrati navodila!!to je tako kot če dajemo otroku zdravila,če predoziramo je lahko marsikaj narobe!!res je da ribe nimajo takih čutov kok muce,psi,ptiči…ampak jih pa vseeno lahko naučimo raznih trikov,ki so še posebaj zanimive za ribe ko jih enkrat obvladajo 😉 samo zelo veliko časa in truda nam vzamejo.
no naši ribici (Pia in Ali (alex),(ime jima je izbrala moja 3 letna hčerkica Pia,ki ju je poimenovala po sebi in bratrančku ) ,se igrata in to tako da se lovita po akvariju in se drgneta ena ob drugi ko se ujameta.sicer se tudi skrivata za skalovje in rastlinje in ko se ne najdeta postaneta zmedeni in kako veselje je ko se najdeta…uglavnem v našem akvariju se odlično razumeta in sta zelo navezani ena na drugo..spita skupaj,čisto skupaj,hranita se skupaj in zanimivo je to da ko ena poje hrano jo izbluva drugi in potem jo poje in nato obratno…prav zanimivo ju je gledati.sta zelo aktivni in razigrani 😀 ko bo poletje gresta pa v ribnik,čez zimo pa spet v akvarij
no in še en akvarij imamo ki žal spušča ampak v kratkem ga bomo popravili in bomo kupili piranje … iziv za nas ki jih še nismo nikoli imeli tako da če imate nasvet za njih mi prosim pišite .. lepo se imejte in prosim vas pazite na katero koli ribico saj na konec koncu si tudi hladokrvne živalce zaslužijo lepo in mirno življenje.

samo o starosti zlata ribica lahko doseže tudi 40 + let

Oi!
Včeraj sem dobila zlato ribico…Ribica je zelo osamljena in ves čas se že skriva pod rastlino,ko pridem v sobo se niti premakne ne…Ko jo hanim ji samo noter nasipa hrano,potem pa moram iz sobe saj drukače ne poje hrane…Kaj naj storim?

zdravo¨!
odločam se za nakup ribic in akvarija!
mama mi je rekla da nerabim kupovat akvarija,ampak samo stekleno posodo…in da opreme sploh nerabim…sicer vem da bom mogla vsak dan vodo čistit,ampak kaj čem…kaj bi mi vi svetovali glede steklene posode?

Steklena posoda je mučenje katerekoli ribe, ki za večino rib pomeni počasno umiranje in kasnejšo smrt.

Ribe so ene izmed zahtevnejših živali, imeti dobro vzdrževan akvarij z zdravimi ribami ni noben hec in tudi poceni hec ne.

Če te resno zanima akvaristika, najdeš veliko informacij tukaj:

Pred nakupom preberi vse od tega, kakšen akvarij, katere ribe so združljive, koliko prostornine na ribo potrebuješ, kako pripraviti akvarij pred naselitvijo rib vanj, kako ga nato vzdrževati … šele nato se odloči za nakup.

Če te ribe ne veselijo dovolj, toplo odvsetujem kakršnokoli kupovanje teh živali, ker boš, če ne uspeš zanje ustvariti primernih pogojev, lahko samo gledala, kako zbolevajo in umirajo.

Kupila bom 30l akvarij z ribami!
Sedaj me pa zanima katere pripomočke bi v dodali v akvarij,in kakšen
akvarij naj bo to?

Upam,da bo več odgovorov
Hvala,katja

V 30l akvariju ne moreš imeti rib. Noter lahko daš kakšno rasrtlino in če ravno hočeš, plastične oz. umetne ribe.

jaz sem imel doma dve zlati ribici in sem ju imel v bučki pa sta živeli dolgo rasli sta in sta plavali tako da je res nesmiselno da več ribic nebi smeli imeti v 30l akvariju ali pa samo 2 ali 3 v 10l akvariju

Kako dolgo sta živeli?

zdravo mene zanima zakaj ribice hlastajo za zrak in imam kar velik akvarij in 3 navadne zlate ribice ena ima bele lise.je bolna?kako naj ohranim ribice zdrave?(do zdaj so čisto vredu)nimamo filtra.

Koliko je to “kar velik akvarij”? In pri zlatkah nujno rabiš filter btw.

živeli sta 6 let in pol

živeli sta 6 let in pol[/quote]

No, potem pa nista živeli ravno dolgo. Ubogi.

New Report

Close