ZLATE RIBICE – NASVET
Manca, ribici nimata kaj bit v bučki, če ju že imaš ju daj v dovolj velik akvarij. Vodo menjaš ko je umazana ( pa na tako da se skoz ne vidi) . Hraniš ju zjutraj.
Ninček sprašujem se zakaj bi želela imeti ravno zlate ribice, ker najbolj kakajo in s tem najhitreje zasvinjajo vodo.
Meli hrane naj bo toliko kot jo pojejo od takrat ko jo streseš v akvarij pa dokler se potopi. Hrane po tleh ribe ne pobirajo in tam gnije. Hrani jih po malo, zjutraj.
Da vam povem od kje ideja ljudem da dajejo zlate ribive v bučke.
Zlate ribice so začeli gojiti na Kitajskem. Imeli so jih v velikih(primernih) akvarij, ko pa so priredili razstavo so jih dali v majhne bučke, da bi si jih ljudje lahko bolje ogledali(seveda so jih po razstavi spustili nazaj v akvarij). In tako so ljudje(Evropejci) mislili, da te ribe dejansko živijo v bučkah in so jih tudi sami naselili v bučke. Potem se je to razširilo,…
Priporočljiva velikost akvarija za zlato ribico je sicer 100-200l(minimalno).
Najdlje živeča ribica je živela na Kitajskem dočakala pa je starost 45let.
mmm yo
nimaš povsem prav tudi jaz imam dve ribi z filtrom
in z 15 litrskim akvarijem
in zlate ribice so lahko manjše in večje in tudi meč vrst je
lahko pa jih škuduje či jim dolijete preveč tekočine proti algam ali proti drugemu zato so meni tri ribioce umrle ne dajajte jim lističe ker zelo hitrej kalijo vodo in niso zdrave za ribo zato,moje zlate ribe ne jejo lističe ampak brikete za zlate ribice-ime:NUTRAFIN MAX!
naredite tako !!!!!!!!!!
in če ji menjavate vodo v akvariju je ne menjajte čistar celo!!!!!!
ker jim lahko zaradi tega peša inmunski sistem!
BENO!
Ojla!
Prosim vas za odgovore. Pred kratkim smo nabavili akvarij in dve zlati ribici. Na dno akvarija smo dali pesek in še nakakšno “ribiško ladijo” za okras.
Zanima me, katero rastlinje bi bilo primerno za v akvarij? Ali mora filter delati 24 ur? Katera hrana je najbolj primerna za zlati ribici?
Sedaj imamo hrano v lističih, pa se mi zdi, da ena poje več kot druga…
Aha, tudi filter imamo, toda akvarij je v otroški sobi in je kar glasen, zato me zanima če ga lahko kaj izklopimo-vsaj ponoči?
Hvala za nasvet in lep pozdrav!
Moja pajcolanka imela je temne pege in nato postala bela in se cudno vede zadnja dva dni mi je skoz na tleh in eno stran trupa ima zelo napihnjeno… Ful me skbi kaj je z njo locila sem jo od druge ker se je zaletavala drugace zelo lepo skrbim za njih lepo rasteta:Prosim naj mi gdo da kaksen nasvet nebi rada da mi umre….lp
Težko je uganiti natančno kaj ima, verjetno je zbolela zaradi neoptimalnih razmer, zelo verjetno je pripomogel še “genetski faktor”…po opisu se bojim , da ima kakšno notranjo infekcijo…le te se težko pozdravi. O kroničem vnetju vzdušnega mehurja smo tudi na tem forum pisali že sigurno 1001 x, malo poglej preko funkcije išči. Večinoma je potrebna humana evtanazija.
Ponovno: to niso ribe za v dnevno sobo, ampak za v vrtni ribnik, potrebujejo Sonce. Če ne moreš zagotoviti minimalnih potreb, ki jih določena žival potrebuje, je ne muči v neprimerni razmerah, ker je to celo protizakonito!
Svetujem ti, da si omisliš raje akvarij, v katerem boš lahko gojila normalne akvarijske ribe, ne ribniških (pa še genetskih spačkov povrhu!).
Imam 2 zlati ribici, ki v 15l akvariju živita že 5 let.
Mislim, da pretiravate, saj niso vsi tako finančno zmožni da bi imeli 100l akvarij, ali celo ribnik, za dve mali zlati ribici. In za bolezen belih pik, so v trgovini rekli, da če se te pike pojavijo, naj kupim posebno zdravilo, ki se ga dobi pri njih in nasujem v akvarij. To se mi je zgodilo in ribe še zdaj živijo brez pik. In primerjava s psom ni ravno primerna, saj je pes drugačna žival od ribe. Vem da boste rekli, da je tudi riba žival in si zasluži pravico do kvalitetnega življenja (kar je popolnoma res) a še vedno se riba in pes zelo razlikujeta. S psom se lahko crkljaš, lahko ga pelješ na sprehod, lahko ga naučiš trikov itd… medtem ko riba samo plava v akvariju in je bolj kot okras kot hišni ljubljenček. Vem, da me boste napadli, vendar sem samo izrazil svoje mnenje.
[hr]
In “morski sadeži” so pa rastline, neda?
Nikoli ne bom razumela, zakaj si ljudje za okras ne kupujejo dejansko okrasnih predmetov, ko je pa tega toliko. Slike, kipci, svetilke… samo obrišeš prah, pa je.
Res pa je, da ribe in plazilci niso ljubljenčki, ampak izziv. V tem smislu, ali jim lahko nudiš takšno okolje in razmere, da se pri tebi doma dobro počutijo. To je podvig, na katerega se je treba temeljito pripraviti in natančno vedeti, kaj sploh hočeš.