Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina ZLATE RIBICE – NASVET

ZLATE RIBICE – NASVET

Ali prav razumem, da ti prodajalca v trgovini dolžiš, daje osebas z negativnimi lastnostmi: da je še vsakega ogoljufal, da je nevaren, sumljiv… le od kot ti to? Pa veš da so to hude obdolžitve? Namreč, če prav berem si trgovca v trgovini z ribami imenovala TIP. Torej?

Ti lepo piše, kaj tudi pomeni tip (človek, oseba sploh). Namesto “tip” si predstavljaj, da piše “človek”. Bo šlo?

Pač ne zna vsak brat SSKJ-ja.
“človek z določenimi negativnimi lastnostmi” –> kaj pomeni beseda
“ta tip je še vsakega ogoljufal, s tem tipom nočem imeti opravka” –> to sta primera, kako se besedo “tip” uporabi v stavku.

Lonca7, mislim da Marijan precej dobro ve, kaj lahko pomeni beseda “tip”, vendar pa zelo rad provocira. Žal mu ne uspe, tako da…

Khm

nisem vas hotela motit v vašem pogovoru ampak ker ste že ravno na tej temi vsi poznavalci ribic prisotni pa bi vas nejak vprašala, če lahko:

no to ne spada med zlate ribice ampak med rdeče neonke in sicer jaz imam doma 5 rdečih neonk in mi ne prideta v glavo 2 stvari:

1) zakaj neonki pobledi rdeča polovica telesa in to samo zvečer??

2) moje neonke se po akvariju lovijo. zakaj je to dobro in ali lahko pride do paritve(po čem se razlikujejo samci neonk od samic)??

že vnaprej hvala za odgovor.

Lp Tea

1) Ponoči se razbarvajo in spijo na dnu akvarija (zato ne smejo biti z njimi v akvariju nočno aktivni talni somi ali činklje).

2) Samčki so manjši in vitkejši, samičke so bolj debele.

Rdeče neonke se drstijo zjutraj med 3. in 4. uro, samička med drstno seanso odvrže na dno med 300 – 500 iker. Ikre se izležejo po nekako 20 urah, prosto splavajo 5. ali 6. dan po drsti. Mladice rastejo v primerjavi s sorodnimi vrstami hitro, neonska črta se pojavi po 5. do 8. tednu.

Preberi cel moj opis te ribe:

ahaaa

mene je pa že skrbelo kaj to pomeni da so vsak večer (tudi danes) čisto brez barve spodaj.najlepša hvala Bojan za odgovor

Ja s temi ribicami je res problem…. Problem so prodajalci, ki NIMAJO POJMA O RIBAH IN SE JIM GRE SAMO ZA PRODAJO???? a MISLITE DA BI LJUDJE ŠE TAKO ZELO KUPOVALI ZLATE RIBICE, ČE BI PRODAJALEC REKEL 2 ZLATI RIBICI POTREBUJETA 100LITROV VODE—VERJEMITE DA NE….jA NIMAŠ KEJ ZASLUŽEK JE ZASLUŽEK. MEN SE NASPLOŠNO VSE RIBICE UJETE V AKVARIJ SMILIJO.Ja PA PROBLEM DA NOBEDEN OD PRODAJALCEV NE POVE DA TISTA BOGA 1CM VELIKA RIBICA LAHKO POSTANE PRAVA VELIKANKA.

P.S Tudi sama mučim 4 zlate ribice v 80literskem akvariju, problem je v tem da mi je ribnik letos prvič zaradi nizkih temperatur začel zmrzovati. Drugače pa moje ribice zelo uživajo v ribnikuin in noro rastejo.

Pravzaprav sem v zadnjih letih že večkrat slišala prodajalce omeniti, da zlatke niso primerne za v bučko, ampak je frocek hotel to ribo in pika in jo je tudi dobil.

Meni je tud moja mami kupla ribico v bučko!

Ravnokar mi je umrla ena ribica, druga ribica ima motne oči in prijateljici se zdi, kot da je oslepela? Prosim, povejte mi, kako ji naj pomagam. Obe sta bili zlati ribici in sta živeli tri leta pri meni brez težav, lepo sem skrbela zanju itd …

Prosim za nasvet in hvala!

Živjo!

Imam 1 vprašanje.

1. Ali ribice lahko ponoči spijo z lučjo v akvariju?

Hvala!

Ne, ponoči potrebujejo temo, fotoperioda. Ribe tudi nimajo vek in ob svetlobi ne morejo zaspati, kar je dolgoročno mučenje in jih na dolgi rok ubije.

Dober dan!

Želim vprašati kaj je z mojo zlato ribico?

Stara je 10 let in začelo se ji je nekaj pojavljati pod škrgami. 1 cm velika rdeča pega. Ribica vedno počiva tako, da se gre na dno in leži (na spodnjem delu). Ko jih hranim, prva ribica zelo dobro je, tista z rdečo pego pa poje hrano in jo čez nekaj sekund izpljune.. Ima tudi bolezen belih pik 🙁 trenutno jo zdravim tako, da menjam vodo.. Ribice so se pred kratkim vselile v večji akvarij.. Ali je to razlog?

Hvala !

jas mam pa tri zlate ribice v bučki in se majo čisto fajn. Ne vem zakaj ne bi smele biti tam?

Zato ker je to zanje mnogo, mnogo premalo prostora. Tvoje zlete ribice sploh plavati ne morejo.

Pozdrav!

Imam dve zlati ribici. Od tega sem opazila da ima ena na glavi nekaj gobastega in plava navzdol. Ta druga ribica pa se zaletava v njo. Zanima me kaj je narobe!

Za odg se zahvaljujem
Lp, Tamy

Pa kaj je z vami, dve zlati ribi v 10 litrskem akvariju!? A ste čist zmešani al kaj!?

zdravo!!
imam 2 zlati ribici v 4l bučki dobila sem jih bred 1 mescom in zanima me kako naj skrbim zanje gdaj jim menjam vodo gdaj jih hranim itd aja pa se da ne boste mislili da so ribice skoz v bucki vsak dan jih dam po 5-6 ur v kad polno vode prosim pomagajte mi ker me skrbi da mi ne bojo umrle.

CE ZNATE ODGOVORIT??!! ALI MOGOCE GDO VE KAKO LOCITI MOSKE IN ZENSKE RIBICE TOREJ PO SPOLU CE GDO VE NAJ MI PROSIM POVE DA LAHKO PRICAKUJEM MLADICE IN GDAJ MLADICE LAHKO IMAJO PO KOLKIH LETIH INT….

HVALA ZA ODGOVORE

MANCA.NOVAK

MOj akvarij je 60l. A mam lahko notr 2 zlate ribice?

New Report

Close