ZLATE RIBICE – NASVET
Jaz imam doma 3 akvarije:
365l
mal več kot 60l
ter 30l
Imam modre-rogatce, žalovalke, neonke, endler gupije, jabolčne polže ter zlate ribice.
Zlate ribice ločiš po hrbtni plavutki.
Samčki imajo tam belo.
Imam dve zlati ribici v 30l akvariju, živita že 8 let.
Če bosta preveliki, pa gresta v ribnik, zraven drugih zlatih ribic, Jesetra ter KOI krapov.
lp
Zdravo! 10litrov za dve zlati ribici je zelo premalo. Zlate ribice so živali, ki rabijo ogromno prostora. Rabijo tudi primerno hrano in veliko peska ali kamenja ter kamnov, skulptur, alg v akvariju. Jaz sem oboževalka zlatih ribic in nasplošno rib. Imam ogromen akvarij, ki pokriva celotno mojo steno, na vrtu ogromen ribnik, ter akvarij v otroški sobi (manjši in zavarovan, da ga otroci ne bi prevrnili ali se kako drugače poškodovali), in še en akvarij v moji sobi. V tem akvariju je pribl. 980l vode v njem pa imam štiri zlate ribice. V akvariju imam termometer,2 filtra, grelec vode, hranilnik za hranit ribe, pumpo za dajanje kisika v vodo, termometer ki meri trdnost vode… Pa tudi 11 različnih vrst živih koral, dva kopca, eno okostnjaško glavo, 14 kamnov, umetno palico… Imam tudi več barv peska trenutno imam vijolično-modre barve. SVETUJEM TI, DA:
KUPIŠ VEČJI AKVARIJ
KUPIŠ PRAVO LUČ ZA TVOJE RIBE (meni je pri izbiri luči pomagal akvarist, ki je prišel k meni domov (stalo je 350€ samo za luč)
KUPIŠ VSE ZGORAJ NAŠTETE PRIPOMOČKE
SI UREDIŠ AKVARIJ
KUPIŠ HRANO PRI AKVARISTU +PREKUHANO SOLATO ZA RIBE
ZAMENJAŠ FILTER
predlagam, da ti tudi pri izbiri filtra pomaga akvarist
Lp., A Egemen
Ne! Ni govora! Zakaj pa misliš, da imamo odgovorni lastniki termometre, pumpe, termometre za merjenje trdnosti vode, filtre, OGREJEVALCE vode in tudi pripomočke za hlajenje vode?! Rajši ne imej rib v tem akvariju ali katerih koli živih bitij. Pa najemi akvarista, da te malo pouči. Najcenejši so le 250€. Sploh nemorem verjet kok so danes poceni!