Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina zlata žila

zlata žila

Vedno, ko grem na ”veliko potrebo”, in se napnem, mi iz zadnjika pogleda črevo (približno 5 cm širine). Ko se neham napenjati, gre nazaj noter. Nič me ne boli. Slišala sem, da je to hematom oz. zlata žila, ki je lahko notranji ali zunanji. Prosim, če mi lahko pojasnite če je to zlata žila, in če je, ali je nevarna? To se mi pojavlja že približno eno leto. Stara sem 20 let, nisem še imela otrok, nimam spolnih odnosov skozi zadnjično odprtino.
Upam, da mi boste znali odgovoriti.
HVALA!

Spoštovani!

Glede na zapisano velikost (5 cm) vejretno ne gre za hemroide (zalto žilo) temveč za prolaps (izpadanje) črevesa. Vsekakor vam predlagam, da se o svoji težavi pogovorite z vašim zdravnikom in zdravnikom proktologom. seveda je mogoče, da vi opazite hemeroid – zlato žilo, kar pa lahko zdravite z mazili proti tej težavi, ki si jih lahko brez recepta kupite v lakarni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zanima me , če občasni ( 3x mesečno) spolni odnosi skozi anus predstavljajo kako povečano tveganje za nastanek ” zlate žile”?

Spoštovani!

Ne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zelo me zanima ali lahko menstruacijo vzpodbudis s kaksnimi zelisci oz. z doloceno hrano?? vem da obstaja moznost s tabletkami itd…
zelo me zanima ce obstaja naravna pot?

Spoštovani!

Nič preverjeno učinkovitega, saj je odvisna od delovanja hormonov od hipofize do jajčnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close