zlata ribica ni akvarijska riba
razen pajčolank: Pajčolanke običajno nimamo v ribnikih zaradi svoje večje občutljivosti. Pajčolanka je hladnovodna ribica 18-22 stopinj celzija in min 60l akvarij(za par)ph:6-8, trdota vode 8-16 dh. Ne mešajte jo v toplovoden akvarij. To je mučenje živali.
[drugače pa : ZLATA RIBICA JE ZA V PROSTOREN RIBNIK, z globino najmanj 1 meter.
Na žalost moramo to poudariti, ker v trgovinah kjer prodajajo ribe tega ne povedo, po eni strani, ker niso dovolj informirani po drugi pa, ker jih sploh to ne briga…na žalost.
Fant se kar nekaj časa ukvarja z akvaristiko, zato sem tudi sama želela svoj akvarij. Zaradi prostorske stiske v svoji sobi sem izbrala 12 l akvarij, vanj pa sem dala štiri pajčolanke. Žal sta dve prqav kmalu poginile, zato sem jih zamejala za zlate ribice. Zlate ribice imam tudi v vrtnem ribniku. Zanima me, kako moram skrbeti za te moje zlate ribice v akvariju, da bodo čim dalj živele in veselo plavale.
vsak začetnik ima takšne in podobne probleme. te probleme rešujmo mirno in strpno. resnica pa je da prodajalci velikokrat lažejo, samo da prodajo. in to se rešuje z izobraževanjem. predno se odločite za kakršno koli žival, se najprej pozanimajte o pogojih, ki jih žival potrebuje.
tudi jaz sem delala napake…pa kakšno še vedno naredim. vendar jih probam rešit, tako ali drugače… najbolj je pa pomembno da iščeš rešitve, če ti že uspe kaj zbiksat.
sicer pa preventiva, kot vemo, je boljša kot kurativa.