zlata ribica
Gotov je na tem forumu tudi nekdo ki ima doma zlate ribice.
Vsako leto si prvoščim eno razvado,(če sem pridna v šoli) in letos sem si kupila dve zlati ribici.
Zdaj bi pa rad zvedele kako naj z nijimi ravnam da mi bodo preživele.Koliko krat jim naj zamenjam na dan vodo, kolikokrat na dan se hranijo?
Če imate kakršne koli izkušnje in bi jih bili pripravljeni deliti, kar izvolite.
lp
in v naprej hvala.
Ne vem zakaj bi bila zlata ribica razvada? To je dodatna odgovornost in ne razvada. Prvo bi se morala pozanimati o ravnanju z zlatimi ribicani in potem bi jo sele lahko kupila.
Vec informacij dobis na http://www.akvazin.com.
Se strinjam! Kaj bodo pa počele, dokler ti ugotavljaš, kaj jim naj daš za jest in koliko, in kdaj menjat vodo… ??? To je tako, kot da bi mama tebe rodila in bi si potem rekla, zdaj bom pa kako leto študirala, da vidim, kako naj jo hranim, previjam… :-)))
Uboga ribica, upam, da še živi!
hehe maja, sej v večini primerov je tako. kako bi pa drugače obrazložili vsesplošno retardiranost?
prosila sem samo za dodatni nasvet.Mogoče pa lahko izboljšam, že dosedanje stvari, za katere še nisem čisto prepričana ali jih delam prav.
Najboljše bo, da za nasvet vprašaš ljudi na forumu Domače živali. tam bodo vedeli kaj pametnega svetovati.
Najboljše, da jih spečeš…
Bruhko, sej zato pa sprašuje, kako naj jih vzreja, da bojo čim dlje preživele … :o)
Zdej pa resno: glede hrane – pojdi v trgovino za male živali pa prosi za eno hrano za zlate ribice in imaš tam vsa navodila. Vodo jim v poletnih dneh menjaj precej pogosto (ne vem, kakšno je sicer ‘uradno’ navodilo, ampak mi smo se ponavadi ravnali glede na kalnost vode, kar je poleti pomenilo na par dni – ne pa vsak dan x-krat). Pogosto menjavanje je zanje (lahko) tudi šok, zato je dobro dodajati še tekočino proti stresu. Ja, ne se smejat – tudi ribe imajo psihične probleme! :o)
Sicer pa tudi v trgovini z/za malimi živalmi vprašaš, kako ravnati z njimi!
Metulko tebe ful pogresam tle na forumu.
Glede menjavanja vode je tudi odvisno kakšno hrano imajo.To se je tudi dobro pozanimat, ker po nekateri hrani za ribice voda zelo zaudarja. Jaz pa sem moje hranila zjutraj. Pa na vodo je treba pazit, ko se jo zamenja, da ni premrzla ali prevroča. Jaz sem malo počakala, da se je posedla(klor-se pa tudi tudi neke zadeve proti temu dobi, sem že malo pozabila). Aja, pa, če plavajo bolj na vrhu,tudi pomeni, da je treba zamenjat vodo.
Lp, Tisa
tisa
hvala za nasvete.ravno to me moti ker plavajo nad gladino.zelo me skrbi da ne bo kaj narobe.
zato že kupujem večji akvarij.misliš, da bo to pomagalo.
Za eno zlato ribico je min. velikost akvarija 40-60 l, najbolje 100 l, za več 40-60 oz. 100 l x število rib. Zlata ribica potrebuje močno filtracijo in zračenje, hladno vodo in veliko rastlin. Hraniti je bolje manj kot preveč.
Ribe plavajo pod gladino, ker jim manjka kisika!!!
Lp, Yo
Ce ze kupujes vecji akvarij za tvoje zlate ribice, kupi vsaj 200l z mocnim filtrom, pa se kako druzbo ji nabavi poleg. Skupaj okoli 6 ribic.
Forum je zaprt za komentiranje.