Zlata kartica
Pozdrav Sari in tini
Ne nimam jaz toliko keša, samo sem napisala kaj bi vi menili o tem.
Nekaj mi ni jasno. Pravijo, da z zlato kartico lahko kupiš mercedeza.
Večkrat grem v Italijo in vidim naše slovence kako tam kupujejo slabo robo plačajo pa z zlati kartici to mi je pa smešno……
Še nekaj, ker mislim, da ne bom pozabila. Sva z možem bila v Italiji, ki se kupujejo živila. Pride gentleman Tako urejen z krvato lepo obleko dolgi mantl in poslovno torbico………..
Že kar mi gre na smeh, ker se spomnem na tistega možakarja, ker se je delal tako finega gospoda prišel pa je kupi živila poceni..
Na sred trgovine se je postavil in sam sebi se je dopadal……
Jaz sem ga tako gledala in smejala ne samo jaz ampak tudi naši slovenci……
Bi kej komentirale kar dajte……..
Lep sončen dan vam želim in prijetno nedeljo……..
Klavdija
Tini:
Ne vem za SKB, pri NKBM članarine za zlato kartico ni, kar pomeni da je cenejša od navadne.
Klavdiji:
Avtomobila z njo ne moreš kupiti, ker je tudi zlata kartica limitirana. Sicer je limit res višji kot pri navadni, vendar ne verjamem, da ima katera banka v Sloveniji limit višji od 1 M Sit, kot ga ima NKBM.
LPL
Limit imaš lahko brez problema tudi več milijonov…. Vendar imaš zato v času odobritve večje stroške (ker ti zaračunajo nek procent od limita, se sedajle ne spomnim, mislim da je to 1 %), po drugi strani pa imaš za negativno stanje kar grde obresti (kar velja seveda za vsa negativan stanja), tako da se precej bolj splača najeti kredit, kot pa stalno imeti tako velik limit..
Vsekakor pa to da človek kupuje poceni robo in živila v poceni trgovinah še ne pomeni da na računih nima denarja. Morda ga ima prav zato ker zna tako varčevati in je skopuški do samega sebe..
Poznam ljudi ki hodijo okoli kot klošarji , v banki ali v štumfu , ali v nepremičninah pa imajo pravi bogastvo.
Sama denarja nimam pa si privoščim tudi hrano ali kakšno obleko kot da bi ga imela veliko.
Ne sodi ljudi po obleki !
Klavdija ne vem ali misliš zlato bančno kartico ali zlato kreditno kartico.
Če imaš zlato bančno (BA/Maestro) potem vsekakor lahko kupiš Mercedesa
al pa še kej več, če imaš seveda dovolj stanja na računu., če pa imaš zlato
kreditno (Eurocard) potem pa je odvisno od limita porabe na kreditni, ki pa je
spet odvisen od tvoje bonitete (kako dobra stranka si)
Pri LB ti sami ponudijo zlato bančno kartico (oz zlati račun) če imaš dovolj dohodkov, pa osebnega bančnika pa tudi zlati EC potem lahko dobiš.
Stroški so pa cca 1000 sit večji na mesec, tko da če si v tem rangu, potem mislim, da to ni pretirano velik strošek. Je pa fejst filing zlato kartico okol kazat :))
Jerry
Mislila sem za bančno zlato kartico…….
Za LB. praviš, da ti sami ponudijo odvisno kakšen si komintent banke……
Saj je to lepo. Ampak slišim kritike glede LB. Moja sestra je pri BL. in je povedala, da še ni videla slabše banke…….
Rekla sem ji, da naj gre na drugo banko in je dejala, da ne more, kjer ima na LB. še kredit……………
Povedala sem, da to sploh ni važno naj preide na drugo banko..
Saj ona bo že plačala kredit mislim, da sem ji povedala, da lahko gre na drugo banko……..
Jerry a misliš, da sem ji povedala narobe?
Želim ti prijeten dan pa čeprav je vreme dolgočasno.
L.P, Klavdija
Hmmm ne vem, meni se zdijo čisto vredu.
Moja bančnica me “pedena”, tko da se nimam kej pritožvat.
Kakšen odnos majo pa do ostalih pa žal ne vem, je pa res, da večja ko je
banka več je možnosti da si samo cifra za njih.
Kar se pa kreditov tiče sem pa sam hotel enga prej odplačati, pa je blo nenormalno veliko stroškov za to. Tud neki procenti od zneska ki ti je še ostal
so menda. Tko da se je za pozanimat prej, da ne bo presenečenja.
Lp
Jerry