Najdi forum

Oj!
Sem čist frišna pa rabim vašo pomoč.
Full ne maram sorodnikov od partnerja – razen izjem. Ne maram jih pa zato, ker imam občutek, da oni mene ne marajo. Zbadajo naju z enimi “smešnimi” opazkami, kr vsi se nama neki nasmihajo in imam občutek, da pač jaz nisem prava za njega (sem ločena in starejša). Zdaj naju vsi vabijo na ene rojstne dneve in mene že danes zvija po želodcu…
Vaše mnenje prosim pa lep dan

Če sta srečna, zaljubljena, se spoštujeta in upoštevata mnenje partnerja, se drug drugega postavljata na 1.mesto in poslušata, ter se poskušata razumeti, ne vidim nobenega razloga za težave. To je predvsem VAJINO življenje in vama ni treba hoditi tja, kjer se eden od vaju počuti slabo. Pokaži, da se ceniš, spoštuješ, da živita na visokem čustvenem nivoju in se ljubita in spoštujeta, potem vaju bodo tudi drugi. Nihče se nima pravice nasmihati in posmehovati niti tebi, niti njemu. Da bi se pa na ogled postavljala, je pa neumno.Tudi brez vaju bodo odpraznovali svoje. Raje si kupita po 5000sit potovanje za 1 dan v Benetke, namesto darila in uživajta v sreči, ki vama je dana. Žlahta se naj pa zase briga! Pa kaj potem, če si starejša, važno, da sta srečna! Če te bo pa silil, pa premisli, če je pravi.Ni edini!Srečno!

Z gornjim postom se zelo strinjam. Ne delaj proti sebi, temveč zase in za svoje dobro počutje. Vse, kar ti povzroča nelagodje, ni dobro zate in tega se izogibaj.

Srečno!

Draga Paya!

Spoštujem vaše občutke in čustva do partnerjevih sorodnikov, rad pa bi vam povedal tole. Pravite, da imate občutek, da vas ne marajo. Naši doživljanje in občutki nam lahko veliko povedo, vseeno pa je potrebno biti previden pri interpretacijah občutkov. Morda pa ne gre za to, da vas ne marajo, morda imajo le predsodke do tega, da je ženska starejša od moškega in ločena. Razmislite, ali vas v resnici ne marajo ali pa le vi tako doživljate. Kaj pa o tem meni vaš partner?

Če pa vas res ne marajo in so vaše zaznave pravilne, imate še vedno možnost, da se sami odločite, kako se boste do njih odzivali. Lahko jih za povračilo tudi vi ne marate in se jim izogibate (oko za oko, zob za zob …). Lahko preslišite njihove opazke in se potrudite biti v odnosih z njimi srčni, pozorni, prijazni (iskreno, ne narejeno). Lahko jim poveste, da vas njihove opazke prizadenejo in prosite, da jih ne uporabljajo več. Vedite, da ste za svoje odzive sami odgovorni. Ni se treba odzivati na tak način kot se oni, lahko se tudi drugače. O tem se vi odlčate.

Vzemite pa si tudi čas in pri sebi razmislite in razčistite: koliko vam je pomembno, da vas sorodniki sprejemajo in vas imajo radi, se lahko dobro počutite, tudi če vas kdo od njih ne sprejema, ste lahko manj odvisni od tega, kaj si mislijo o vas in kako vas gledajo. Verjetno s svojimi odzivi nevede “pritiskajo” tudi na vaše vzorce in občutek lastne vrednosti. Skušajte delati na notranji samozavesti, ki ni odvisna od ljudi okrog nas. Če boste zadovoljni s seboj in vi ne boste imeli predsodkov glede svoje starosti, dejstva, da ste ločeni ipd., vas tudi izjave drugih čustveno ne bodo vznemirjale ali vsaj ne toliko.

Želim vam veliko resnične samozavesti!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close