Životarjenje
Lep pozdrav, potrebujem pomoč… Enostavno se ne morem pripraviti, da bi se lotila študija naprej, saj niti ne vem točno kaj hočem postati in stara bom 40 let… Ubija pa me, saj delam kot čistilka, ker navkljub dokončani srednji ekonomski, nimam izkušenj in veselja da bi delala na svojem področju … Kako naj ugotovim, s čim ne morem zgrešiti, je to sploh možno? V osnovni šoli so nam dali neke teste, da ugotoviš svojo smer in meni je random vrglo ekonomijo, ki me sploh ni zanimala, a sem seveda končala na tej šoli (“ne moreš zgrešiti”). O pa kako lahko. Strah me je, ker me spomin heca in finančno nimam možnosti “igric”, da bi izbrala napačno smer … Hvala za odgovor
Pozdravljeni!
Kolikor vas slišim se iščete in ne veste kaj točno bi postali, kaj bi študirali. Želite pomoč, ampak po mojem mnenju se boste lahko našli zgolj sami. Odgovor boste našli v sebi skozi poglobljeno samospoznavanje in razkrivanjem svojega nezavednega. Morda lahko poizkusite s psihoanalitično psihoterapijo, ki je odličen prostor in orodje za popotovanje po sebi in razreševanje notranjih konfliktov.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj
@Pikica330 v resnici smer študija v večini primerov ni tako zelo pomembna, ker je nekaj poklicev, ki zahtevajo točno določeno izobrazbo (npr. arhitektura, medicina, pravo, …), veliko poklicev pa lahko opravljaš s katerokoli izobrazbo.
Zato ni smiselno preveč časa namenjati temu razmišljanju, ampak je treba ugrizniti in nekaj začeti. Raje kot, da se preveč obremenjuješ kateri študij te bo pripeljal do želenega poklica, izberi nekaj, kar se boš z veseljem učila.
Ob tem pa imej odprte oči, odprt um in zagrabi priložnost, ko se pojavi. V smislu tega, da začneš opravljati drugačno delo. Trenutno so res lepi časi, da začneš delati kaj drugega, kot, da čistiš, glede na to, da s tem nisi zadovoljna. Del je trenutno veliko.