Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Življensko zavarovanje za primer smrti -kompliciranje pri izplačilu

Življensko zavarovanje za primer smrti -kompliciranje pri izplačilu

Razmišljam o življenjskem zavarovanju za primer smrti (brez varčevanja v skladih), pa me zanima dediči, a imate kake izkušnje glede izplačila zavarovalne vsote upravičencem v primeru smrti?

Sem še dokaj mlad (v 30 letih) in ne bi rad, da bi imeli otroci v primeru , da bi do kaj prišlo še dodatne komplikacije s strani zavarovalnice.
Torej katero zavarovalnico naj izberem oz. katero NE?

Hvala za nasvete
Janez

Če je upravičenec natančno napisan z davčno št.ni problema. Problem nastane če npr.določiš upravičenca ‘otroci’. Če so še mladoletni je upravičenec drug zak.zastopnik. Lahko da tega ne želiš recimo, ampak.tako gre to. Ali pa če se kot upravičenec določi mož oz.partner…moraš dokazovat da si partner potem pri izplačilu. Najbolje je določit točno to in to osebo z davčno št.oz.konkretnim podatkom. Mislim da je največji problem pri sklenitvi to, da marsikdo površno izpolni vprašalnik o zdr.stanju. Ponavadi nas sprašuje o pretklih zdr.težavah. Marsikdo se odloča v smislu:’Nimam težav, zdaj sem ok’ Vedno so vprašanja o preteklih težavah in če napišem da nimam težav, so pa bila pred leti-lahko ob smrti ravno zatadi tega upravičenec ne dobi izplačila.

Pred slabim letom mi je umrl oče. Sporočila sem zavarovalnici, da niso več pošiljali položnic in povedala, da pač enkrat pridem po denar. Sporočili so mi, da imam x časa, in naj prinesem osebni dokument+ dš. Ko sem prišla smo podpisali dokumente, čez teden je bila “odločba” in dva dni po odločbi denar na trr. Brez kakršnih koli komplikacij, vsega skupaj manj kot 10 dni – zavarovalna vsota + nekaj tisočakov dobička. Še najbolj sem se obirala sam, ki sem rabila cele 3 mesece, da sem se primajala do zavarovalnice. Zavarovalnica MB

Aja od dokumentacije so rabili le “smrtni” list oz. potrdilo o nezgodni smrti.

Predvidevam, da je v vašem primeru šlo za življenjsko zavarovanje z naložbeno komponento, glede na to, da govorite o “nekaj tisočakov dobička”

Mene bi moji otroci ubili že za 400 evrov.

Sem sklenila lani. To zavarovanje se splača skleniti mlad, ker je ceneje. Moj mož ima recimo 50 let in je zavarovanje tako drago, da skoraj že nima več smisla. Sklenila sem pri Wiener Stadische. Zelo ugodno, dobiš največ za svoj denar. So relativno novi in se še trudijo za stranke. Mislim, da plačujem okoli 17 evrov mesečno. Zate bo sigurno še ceneje. No, odvisno od zavarovalne vsote. Je dobro misliti na te stvari, če imaš otroke.

Pri nas niso komplicirali (Triglav). Sklep o dedovanju (dva dediča) in to je bilo to.

New Report

Close