Najdi forum

Življensko zavarovanje

Pozdravljeni!

Imam sklenjeno življenjsko zavarovanje pri zavarovalnici Triglav, na 25 let, mesečni obrok 45 EUR. Sedaj mi teče 8 leto vplačil. Vedno bolj razmišljam, da bi polico spremenila na 10 let in jo prekinila. Žal sem laik na tem področju, a imam občutek, da to ni to. Kje je še 25 let, vrednost pada…
Bi pa kljub temu nek določen znesek mesečno vseeno dajala na stran.

Za vsak nasvet vnaprej hvala!

Pozdravljeni,

pri naložbenih življenjskih zavarovanjih je bistvenega pomena, da zavarovanje traja daljše obdobje, saj se na dolgi rok izravnajo velika kratkoročna nihanja na kapitalskih trgih. Daljša kot je zavarovalna doba, večja je verjetnost doseganja dolgoročne rasti izbrane naložbe. Vsem, ki si želijo za določeno obdobje delno ali v celoti izogniti nihanjem na kapitalskih trgih, pa zavarovalnice omogočajo zajamčene naložbe.

Prekinitev zavarovanja je najslabša možna rešitev, saj so s prekinitvijo povezani zelo visoki stroški.

Predvsem se morate zavedati tega, da z naložbenim življenjskim zavarovanjem ne varčujete samo za svoj osebni finančni cilj temveč z ustrezno polico življenjskega zavarovanja skrbite tudi za socialno varnost svojih najbližjih, če bi se vam zgodilo kaj hujšega.

Svetujemo vam, da pokličete na brezplačno številko zavarovalnice Triglav 080 555 555 in jih vprašate o zajamčenih naložbah ali naložbah z nižjim tveganjem. Navadno zavarovalnice svojim strankam omogočajo neobvezujoč pregled obstoječih polic.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Zdravo

Prekinitev je najslabša opcija. Naložbene police so dolgoročne police in zato ne morete pričakovati rezultata tako hitro. Če vam je težko gledati trenutno situacijo na kapitalskih trgih, potem svetujem menjavo naložbene politike v bolj konzervativno, kjer boste že v naprej vedela donosnot naložbe. Ko pridejo boljši časi, pa ponovno bolj delniško naložbo.

Kam pa bi dajala na stran? Banka?

lep dan
Zastopnik

New Report

Close