Najdi forum

Življenjsko zavarovanje

Smem vprašati, kje imate sklenjena in koliko plačujete zanj? Govorim o navadnem življenjskem zavarovanju, brez vlaganja in varčevanja. In kakšno imate zavarovalno vsoto?

nimam ga – nateg stoletja vsa cca 0,5 mio. slovencev ima ŽZ , poznam stranko, ki ima 5 polic…

nimam ga in ga ne mislim imeti … ko je treba kaj izplačati, zavarovalnice najdejo tisoč lukenj v polici, da ne rabijo plačat

Sploh nimam. Ni razloga, da bi to zadevo imel.

tudi jaz ne
nateg in še en nateg…. :))

Joj, sami neuporbni odgovori, no. A nima noben otrok, ki morajo biti preskrbljeni?

Imam in delam zavarovanja.
Vse je odvisno od tvoje starosti in tvoje želje po višini zavarovanja.

zanima me zakaj zavarovalnica triglav govori da se lahko prej prideš do denarja v resnici pa do njega lahko prideš samo če izpolnuješ 5 pogojev.
strogo plačevanje 25 let in zakaj ste tako nečloveški 3x ne plačaš kljub temu da dokažeš da si brez službe nič se ne da zgovoriti dogovoriti vi trmate da tako mora biti in polico ti enostavno uničijo.njim ostane denar jaz pa brez.in ne upaj reči da to ni res.

Svojih res še ne.
Pa tudi ko bodo… če nimam nad glavo kredita, se mi zadeva ne zdi potrebna. Bolje mi je investicijsko vlaganje inverjamem da bodo od tega imeli več.

Svojih res še ne.
Pa tudi ko bodo… če nimam nad glavo kredita, se mi zadeva ne zdi potrebna. Bolje mi je investicijsko vlaganje inverjamem da bodo od tega imeli več.[/quote]

Kaj pa invalidnost?

Moji hodijo zato v šoli, se opa strinjam, da je za luftarje bolje se zavarovati….

že več kot 40 let pri Triglavu življensko in nezgodno, na srečo malokrat uveljavila odškodnino in vedno dočakala doživetje, torej izplačilo vplačanega zneska z obrestmi, ki niso ne vem koliko, vendar so! Vsakič sem porabila ob koncu zavarov. obdobja denar za kaj pametnega, največkrat za nakup novega avtomobila. Zdaj mi poteče čez dve leti in načrtujem spet nakup novega avtomobila, no seveda zraven tudi še varčujem za avtomobil, da ne bo treba vzeti kredita.

Aja, še to: plačujem že osem let in to manj kot 30 € na mesec (odškodnina za naravno smrt je 2.000 €, za nezgodno smrt 27.000 €, pa še AO plus pri avtomobilskem nezgodno nekaj čez 8.000 €, pa še pri vseh plačilnih karticah imam avtomatično od banke nezgodno zavarovanje.
No, kar nekaj se bi nakapljalo za menoj v primeru nezgode, v primeru naravne smrti bi pa tudi bilo nekaj……..aha dnevno odškodnino pa imam 5 € na dan, pa sem v penziji, pa še bolnišnični dan, ki pa je mislim še dodatno 5 €.

Več vplačuješ, višje je zavarovanje!

Svojih res še ne.
Pa tudi ko bodo… če nimam nad glavo kredita, se mi zadeva ne zdi potrebna. Bolje mi je investicijsko vlaganje inverjamem da bodo od tega imeli več.[/quote]

Kaj pa invalidnost?[/quote]

Invalidnost pa ne sodi v življensko zavarovanje.
Mogoče bi bilo smiselno, vendar se meni osebno zdijo zavarovalne vsote čisto prenizke za tako smolo… smiselno za tak primer bi se mi zdelo kvečjemu, če bi imel možnost ene primerne rente.

Kaj pa invalidnost?[/quote]

Invalidnost pa ne sodi v življensko zavarovanje.
Mogoče bi bilo smiselno, vendar se meni osebno zdijo zavarovalne vsote čisto prenizke za tako smolo… smiselno za tak primer bi se mi zdelo kvečjemu, če bi imel možnost ene primerne rente.[/quote]

Saj to obstaja.
Invalidnost 100.000€ ali več (recimo nad 50%) za manj kot 100€ na leto.
Renta (1000€ nad 50% in 500€ nad 35%) v kombinaciji z invalidnostjo za manj kot 20€ na mesec.
Je več ponudnikov in več kombinacij, gre pa za “kasko”. Varčuješ pa po svoje.

Nezgodno me ne zanima, ker se dobi super polica za malo denarja. Cena življenjskega nas je pa malo presenetila. 40 evrov na mesec za 50.000 zavarovalne vsote. Zato sem vprašala.
No, moji osnovnošolci si glih ne morejo z delom pomagat, če se meni kaj zgodi. Govorim o nepreskrbljenih otrocih.

Kateri letnik si?
Kakšno nezgodno imaš? Koliko je invalidnost, za koliko denarja in pri kateri zavarovalnici? (to me zanima čisto informativno, če sem slučajno kak produkt spregledala)

Letnik 1967, za 100 % invalidnost prek 200 tisoč – 20 evrov pri Weiner Standtische. Progresija.

Res je, odlično zavarovanje, o tem sem zgoraj pisala, imaš še možnost rente za hujšo invalidnost.

Za življenjsko ti povem jutri, imam komp v avtu, na domačem pa nimam programov. WS je drag, razen LS bonusa, katerega se potem moraš strogo držat. Mislim, da bi lahko bila PZ ugodna.

Pozdravljeni,

odločitev o primerni zavarovalni vsoti zahteva pregled vaših trenutnih in bodočih finančnih obveznosti ter virov, ki jih potrebujejo vaši najbližji, da pokrijejo te obveznosti oziroma stroške. S sklenitvijo življenjskega zavarovanja jih obvarujete pred velikim finančnimi posledicami, ki jih lahko doletijo v primeru vaše prezgodnje smrti. To je tudi najpogostejši razlog za sklenitev življenjskega zavarovanja. S sklenitvijo naložbenega življenjskega zavarovanja pa si lahko hkrati zagotovite tudi socialno varnosti oziroma poskrbite za ohranitev življenjskega standarda ob upokojitvi ali pa si zagotovite dodatna sredstev za uresničitev ciljev.
Več informacij oz odgovore lahko pridobite na forumu Življenjska zavarovanja oziroma na povezavi: katero ŽZ.

Lep pozdrav,

Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.

Ženska letnik 1967, zavarovalna vsota 75.000€, bi Vas stalo cca. 18,00€ na mesec…
Po raziskavi zveze potrošnikov Slovenije je to najcenejše riziko zavarovanje v Sloveniji…

Lahko ga sklenete tudi online in prihranite čas ter denar 🙂

New Report

Close