Življenjsko nevarna smreka!
Najlepša hvala za tako izčrpen odgovor. Vseeno me zanima, ali je negativen učinek zimzelenega hrasta isti kot pri navadnem hrastu.
Pa še to, meter od hiše je zelo star hrast, ki se že nagiba ter oreh. Bi ju bilo smiselno odstraniti ali lahko kako drugače omilimo njuno negativno delovanje. Hvala že vnaprej!!!!
Eh, kaj naj vam odgovorim?
Nočete sprejeti več tisoč letno modrost, zato morda kaj filozofskega, no, pa dejva!
Ali boste vi, spoštovana gospa, ko pride vaš čas Velikega Odhoda Nebeškemu Očetu vseh nas, no, ali bi vi radi takrat samo malo umrli ali bi čisto zares umrli?
S tako lepim odgovorom, ste mi res polepšali to, sicer lepo, a hladno jesensko noč, thx :-)))
Za razliko od navadnega hrasta, je zimzeleni dvojno škodljiv.
Pozdravljeni,
Bolj na hitro sem preletela tole temo. Postala je zelo zanimiva, predvsem zato, ker se odlocamo kaj posaditi za zivo mejo, levo od vhoda, dolzine 10 metrov. Nagibali smo se k cipresam, vendar… Po prebranih komentarjih niso priporicljive. Ker je blizu cesta, bi radi zasebnost. Kaj torej naj posadimo, da bo lepo, prijetno, domace ..
Zahvaljujem se za odgovor
Nita
Pozdravljeni,
Smo v fazi gradnje hiše in pri risanju projekta za hišo sem večkrat sledila vašim napotkom, prebrala pa tudi nekaj knjig o feng shui-ju. Včasih so stvari tako zakomplicirane ( razna računanja in določanja kateri osebi sede kakšen element, na kateri strani hiše bo posledično njegova soba….. 🙁 ), da sem večkrat vmes dvignila roki.
Imam pa eno vprašanje glede dreves pred hišo. Zelo všeč mi je lepo oblikovan bor. V resnici mi tole z iglavci ne gre najbolj skupaj s tradicijo urejanja vzhodnjaških vrtov. Zen vrtovi imajo poleg vode, bambusa, skal, peska, obvezno tudi lepo pristrižene iglavce ( npr. Niwaki tehnika – kar poglejte si, kako lepi in popolni so 🙂 ) Vem pa, da bonsai po feng shui-ju ni zaželjen, saj predstavlja zavrto rast. Kakšno škodo mislite, da bi tako lepo drevo lahko povzročilo? Sevanje ?
Všeč so mi tudi majhni lepo oblikovani pušpani, pa pravite, da ne sodijo na vrt ( čeprav nimajo iglic ). V bistvu mi je všeč formalni vrt – pospravljen, urejen, čist, kjer ima vsaka rastlina točno določeno mesto in je vse pod kontrolo in nadzorom.
Zanimivi so mi tudi bambusi, vendar se jih bojim zaradi njihove agresivne rasti.
Kakšno rastlino bi vi posadili na feniksovo stran hiše, kjer je vhod ? ( tu sem imela namen nekoč posaditi čudovit bor, obrezan s tehniko niwaki…. pa je zdaj načrt padel v vodo 🙁 No, saj je itak zelo drag – morda je tako še bolje ) Višina naj bi bila max 5 m, pa raje manj – hm…. v bistvu bi bil čudovit na tem mestu tudi bambus, če ga bi zajezili z betonskim koritom in redno rezali.
Pa še nekaj….za hišo je hrib – želva in nad hribom makadamska cestica, poleg pa gozd – tudi smreke. To ni več naša parcela….a te smreke tudi tako slabo delujejo na nas ? Sicer bodo zdaj zaradi žledoloma v večini posekane.
Hvala za odgovor ter veliko veselja in uspeha pri vašem nadaljnem delovanju na področju feng shui – ja.
Maša
Zdravo!
Mnogo vprašanj, tudi odgovorov, pa zmedo je opaziti v vašem mailu, Maša.
Kako smo si različni, kar bi vi radi imeli okrog hiše, jaz nikakor ne bi, saj mi modrost veleva drugače, pa tudi intuicija. Recimo, “lepo oblikovana drevesa”, s človeško roko izdelana oblika krošnje!
Ej, mislim, meni to nikakor ne sede, nekak mi ni.
Kajti, čez naravno oblikovano drevo, ga ni lepšega, saj je Božja stvaritev.
Bog pa permanentno dela v miru in tišini – se jo začuti, vabi s svojo intenzivno tihoto, ki odpira milino ustvarjalne globočine, seže do duše.
A vi bi na feniksovo mesto dali drevo 5m?
Nikarte, no, lepo vas prosim!
Kakšno prihodnost bi imeli, potem!
Bodiva praktična, konkretna in od akcije:
Ali ste za eno fs delavnico?
Pa, da lepo utrdite svoje znanje in ga nekoliko razširite, osnovne pojme razčistite, a?
Pri hiši in vašem lepem zanimanju za fs modrost, je to skoraj pa nujno, spoštovana Maša.
Vse Dobro.