ŽIVLJENJE V TUJINI?
Tudi jaz sem razmisljala da zivlenje v tujini je lepo Najlepse je doma
v Nasi LEPI SLOVENIJI.Danes imam 46 let in bi se rada vrnila v mojo Slovenijo ampak
kako ?Po 23 letih v Svedski je tesko da moji otroci se zelijo preselit.Tukaj na Svedskem sluzbe ni ,pa taman da jo imas je sam standart zivljenja tezek in drag .Placo za katero delas moram na kraju meseca podelit za vplacilo stanarine in racunov tako da na samem zacetku nasledjega meseca nimas denarja da se prezivis .Sposodis od nekoga ki ima lepso placo od tebe,seveda max.100 eur in se vrca z rento 30% ker od banke ne dobis kredit,ker si stranec ..tujio
drzevljan in to me najvec boli.Pri nas na Svedskm je zelo velika diskriminacija …v sluzbi (najslabso delavno mesto ,ceprav imas njihovo sol o) Zdravstvo(kot tuji drzevljan nimas iste medicine kot pravi Sveda Otroci v osnovni soli ne dobijo isto spricevalo kod pravi Svedski otrok
……………Toko je zivljenje na Svedski pa tudi drugih drzavah nap.Austrija Nemcija Amerika Australija…..SE ENKRAT CE BI IMELA MOGOCNOS DA SE ODLOCAM TUJINA ALI DOMA
OSTALA BI V MOJI LEPI SLOVENIJI IN NIKOLI SE NEBI PRESELILA V TUJINO
Jaz sem priseljenka, solo ima narejeno Sloveniji, zivim v tujini in delam na dokaj vredu delovnem mestu. Imam otroka, ki ima tuje (neslovensko) ime in verjamem, da ne bo imel problemov v soli, prav tako bo dobil isto spricevalo kot njegovi sosolci. wake up!
jas sem v Franciji ze 45 let pa se zasmehnem vsakikrat ko precitam en post -mail Slovencev tehnicarjev
Vsi z visokimi solami in diplomami itd itd lahko bi z njihovimi diplomami (theoricno) vodili velika podjetja ali pa zgradili 800 meterske neboticnike (hudirja teh pa se ni v sloveniji se pravi da sploh nebojo nigdar njihove tehnike uporabili …pri nas —.Kam pa bomo te tehnicarje prodali ——> naj grejo v Dubai ali Kathar samo pri arabcih to izdelujejo ..Drugi pas so postali visoki tehnicarji v aeronautiki —hudirja pa so pozabili da v Sloveniji nimate tovarn aeroflote ..Kaj zelim z tem reci ??? nasi diplomirani vas odgovor bi zelel takoj imeti …??? Bom pa vam pomagal Ce v drzavi kjer solski kursus delate ni zaposlitve v tem kar vam je vsec pa imate dve moznosti ..Prva je da ta studij napravite recimo v Franciji za aeronautiko = TOULOUZE ali v Nemciji .
Ali pa za tehnicno gradnjo v EMIRATS UNIS ce ne vam ti studiji nebojo nic vec pomagali ce delo kasneje ne dobite … Ker ga ni v tej stroki v Sloveniji …
Druga moznost pa je grejo v en drugi cilj tam kjer je dela zadosti doma ali v tujini …..Se pravi da se solajo z prvo mislijo kaj bom z to diplmo kasneje naredil —pa ne— bom se diplomiral bom ze videl kasneje za delo kje in kako ga bom najdo ..
Ko pa so solo koncali pa starejsi postali pa se zmeraj nobenega dela najdli skoraj trideset let ze imajo pa zacnejo si zamisljiti da je drugje vse boljse da jih bojo Anglezi ali pa Françozi z odprtimi rokami sprejeli Tak so dobri in visoko solani da jih vsi v tujini cakajo Hum hum
Potem pa po eni nogi zacnejo plessati in se sprasevati kako bom to uspel ??
gdo mi bo pa stanovanje najdo (hudirja starsi mi niso tam ) in pa delo tudi v tej lepi drzavi ????
Diplomiranci prva stvar kar pa bi se morali nauciti to pa je Da se osposobite takoj da prave odlocbe
vzamete ze za vase studije kasneje pa tudi da postanete sposobni da se znajdete sami v svetu
prav takole kot je to nasa generacija to delala ….in njihovi starsi tudi brez pomage z voljo in korajzo
so uspeli namesto da doma jamrajo in cakajo da jim kurje jajce ze skuhano in olupljene v usta pade . Slovenci vi ste tak leni da v resnici vam delo smrdi tisto pravo in tezko ,,,vsi bi direktorji vi radi postali
pa se solate in solate po drzavnih stroskih ali pa oce in mama garajo da bi vi gospode kasneje spilali … samo zaradi tega ker oni niso te moznosti imeli pas vas v solo silijo da pravi slovenski lenuhi postanete –lenuhi pa diplomirani ha ha …Ce ste kaj sposobni ce ste se kaj o zivljenju naucili pripravite si cisto mali kovcek denar za prevoz (samo z avtobusom ze zadosti) pa vzamite kartico za
Nemcijo Italijo Francijo.—V sredini leta pojdite — mogoce boste zunaj spali ali v gradbiscih dokler si ne dela ne debite( tezko bo prav takole kot je bilo tistim ki so pred vami to storili )
Najprej boste najdli cisto slabo delo pa kasneje boste iskali v poklicu katerega ste se naucili doma v Sloveniji … Ce pa to lahko uspette pa boste se bolj delo in denar zasluzen spostovali ter bli spossobni da svoje sanje ustvarite …Bon zdaj ko sem pa vas malo nadrl pa grem spat ..Vi pa ce drugega nimate pa svoje kolo ali moped vzamite ter korajzno na pot pojdite ce malo brskate boste ze uspeli da eno zlato zrno najdete tudi vi …ciao DIPLOKUS—SLOVENIKUS
Forum je zaprt za komentiranje.