Najdi forum

Zivljenje v Braziliji

Že od malih nog me vleče v Brazilijo natančneje Rio de Janeiro ali pa Sao Paulo. Me zanima, s kolikšno plačo se da živet res lepo življenje v tej državi?

Sem poguglala, kar veliko Slovencev živi v Braziliji, okoli 5000. Žal ne poznam nobenega, upam, da dobim odgovore tu:)

No, jaz poznam enega, se je poročil z Brazilko, sta nekaj časa živela tu, pa ona ni mogla, sta prodala vse in šla v Brazilijo, sicer ne vem, v katero mesto, ampak ne ravno majhno, pa je on prej kot v enem letu prišel nazaj (sam), ker ni mogel biti tam – predvsem zaradi kriminala.

Vprašaj Taveresa – ravno ta teden sem brala intervju z njim; pravi, da so razmere take, da je polovica njegovih mladostnih prijateljev zaprtih, druga polovica pa mrtvih, kriminala ogromno.

Odločili, odšli in ostali…. 🙂 carji so! Restavracija SecretSpot Cumbuco Restaurante je njihova. Spodaj link za FB stran in instagram. Malo jih povprašaj.

https://www.facebook.com/secretspot.cumbucorestaurante?hc_ref=ARSiEz8HfkGDCtOpFL2Zcy1hxAkZvRAGfUO_-7NcspVXHDSHF3nXgmumlrZJ5yazlkk&pnref=story

https://www.instagram.com/p/BcZbsvvghc6/

Koliko misliš, da morajo plačati mafiji na mesec, da obstanejo?

O super hvala, skoda da ni v predelu Ria ali Sao Paula:)

Se kdo ve? Bom zelo vesela odgovorov:)

Jaz sem tudi imela željo živeti tam…pa se ni izslo

Bil tam 2x. Good vibe vsekakor.
Težko je sploh dobiti delovno vizo, birokracija ipd.
Poznam nekaj ljudi. Če si izobražen in delaven so tvoje karierne možnosti večje kot tu.
Ni povsod tako grozno s kriminalom, dežela je ogromna, osebno nimam slabe izkušnje.
Je pa na splošno življenje težje kot tu, cene, gospodarstvo, politika.
Imajo pa boljše socialno življenje in so bolj pozitivno naravnani do življenja.

Pa še to. Rio ima res nek poseben vibe, krasen naravni ambient kamor je mesto umeščeno, zaradi parkov, gozdov, hribov in granitnih sten ne deluje tako ogromno kot v resnici je. Če si v pravi soseski in primerno situiran, se verjetno dobro živi. Veliko je možnosti družabnega življenja, rekreacije, outdoor aktivnosti nasploh. Sao Paolo pa nikar. Megalomansko mesto, kaos, brez obale, neprimerljivo z RJ. To je biznis prestolnica J. Amerika. Priporočam prej fokus proti jugu, npr Florianopolis – čudovito. Proti jugu, ker je bolj evropsko, manjši kulturni šok. Pogledat si je dobro prej, mesec potovanja…

Becca, zakaj pa se ni izšlo?

Joao, hvala za informacije, ja Florianapolis je res čudovito, vendar me nekako bolj vleče v Sao Paulo, ker je mesto tako veliko. S minimalno plačo v Braziliji je težko živeti?

Še nekaj glede valute… BRL in R$ nista isto? 1000 R$ je 450eur, 1000 realov je 250eur? Mi lahko kdo to razloži?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close