Najdi forum

Življenje v Avstriji

Bi lepo prosila da usi ki ste ze v Avstriji ali ki nameravate it v Avstrijo….ce mi lahko pisete o zivljenju v Avstriji(stanovanje,vrtci,sluzbe,kako je z nezaposlenimi tam) Bi bila zelo hvalezna .

Gmail : [email protected]

mamica30…
Zanima me če mi lahko poveš kje si dala oglas za delo v Avstriji..z partnerjem se bi rada zaposlila in preselila v Avstrijo…zato bi nama bila vsaka informacija v pomoč..problem je edino ker ne govoriva nemško ma se bi sčasoma naučila..

hvala…lp Any83

Tudi mene zanima delo v Avstriji, predvsem, kam dati oglas za zaposlitev, da kaj konkretnega najdeš. Nemški jezik odlično obvladam, ker sem ga študirala. Je že kdo prišel do tega podatka, katera pot je najlažja?

Tudi mene zanima, kam dati oglas za delo v Avstriji. Je to že kdo izvedel od mamice30?

Oj tudi mene zanima vse glede selitve v avstrijo oz. villach. Prosila bi ce me lahko kaksna/en kontaktira, da pridobim bolj zanesljive informacije. Moj e-mail: [email protected]

Spoštovana gospa,
tudi midva s partnerjem razmišljava o selitivi v Villach, saj partner tam dela. Vendar pa imam ogromno vprašanj. Bi me lahko prosim kontaktirali na [email protected]?

Bom res zelo hvaležna!

Lep pozdrav!

V avstriji je vedno vec izkoriscanja predvsem tujcev in vedno vecja neplacilna disciplina..ko gres na arbeiterkammer pa si kot tujec obravnavan drugorazredno in cakas na zasluzen denar vec mesecev..

Opozoril bi, da gredo “gor” večinoma slabo plačani profili (čistilci, trgovke,ipd.). Da bi tam dobili res dobro slkužbo (npr. 8.000 EUR ali več/mesec) pa so izjemno redki slovenci, redki strokovnjaki, ki pa lahko tudi pri nas ali drugje živijo na približno istem standardu. Tako da življenje v AT ni nikakršna Indija koromandija, ampak težko garanje za nekoliko večji minimalec. Nikoli naših priseljencev ne sprejmejo za npr. sodnike, notarje, direktorje, poslance…ipd. In bolj cenijo bogate poslovne partnerje iz Slo kot naše izseljence brez profila. To sem enostavno moral dodati glede na temo…v premislek…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close