Najdi forum

Življenje v Avstriji

Za tiste,ki ste se preselili iz slo v au,kakšno imate zdaj življenje?…meni gre na bolje.Plače boljše,stanovanje ugodno,no avtomobili so pa res dražji in zavarovanja ampak na splošno sem zelo vesela,da sem zbrala pogum in se preselila v Avstrijo.

Cestitam za pogum in se naprej velik uspeha :))

Lepo, da ti je uspelo. Kako kaj delavske pravice v primerjavi z slo.?

Hvala.Verjemite,da je bilo potrebo veliko poguma in truda,no še vedno se trudimo hehe,ker še ne obvladam nemškega jezika-ampak počasi bom tudi to. Iz izkušenj sm se naučila,da se nikoli ne zanašaj na nekoga ampak je najboljš naredit vse sam. Glede delavskih pravic ti nebi znala povedat kaj dosti,če te pa zanima kaj konkretnega in če vem ti pa z veseljem povem.

Moja sestra je poročena z Avstrijcem in živijo sanjsko življenje, meni je pa tudifino, ker sem v 1 uri pri njej na kavici:)

zanima me na splošno, če se tudi tam dogajajo take zlorabe delavce kot v slo. – recimo stožice, luka pa cel kup podjetij. Plačilna disciplina med podjetji. Tako na splošno sem mislil. Poznam Italijana, ki je večkrat v slo. in se ne more načudit kaj se dela z delavci v slo. V Italiji kaj takega ni mogoče! hvala.

V Avstriji je krasno, vse ok, živimo kot bogovi!

kako se v Italiji dela z ljudmi …

http://tvslo.si/#ava2.72429061;;

Joj na žalost ti ne znam povedat,sem šele par mesecev tukaj. Ma ne verjamem,da se take svinjarije dogajajo tukaj,kar se dogaja v slo je res katastrofa. Preselila sem se samo 20 min ven iz slo,pa živim čist drugačno življenje…Se bo našel sigurno kdo tukaj,ki ti bo lahko poveda kaj več.

Mogoče sem slabo zapisal. V Italiji so delavci zelo zaščiteni. Pri nas je suženjstvo, kar je tudi iz prispevka razvidno.

Kako si sprejela tako odločitev? Kako si iskala službo, stanovanje? Si že koga poznala gor, da si šla?

Mogoče sem slabo zapisal. V Italiji so delavci zelo zaščiteni. Pri nas je suženjstvo, kar je tudi iz prispevka razvidno.[/quote]

Poglej dokumentarni film v celoti, prikaže tudi kako se dela z delavci v Italiji…narejena je primerjava Slo, Ita, Aus.

Če nisem preveč nesramna:

Zanima me, kaj si po poklicu, kaj delaš, kje živiš in kakšna zaposlitev bi se dobila v Avstriji?
Kako si si ti uredila selitev……mi bi tudi šli

Vse se je začelo tako,da sem dala oglas,da živim blizu meje in iščem službo.Na veliko srečo se je ogasila ena ženska in tako sem že naslednji teden dobila službo v au.Ker v slo nisem mogla dobiti čez poletje vrtca sem se šla pozanimat v bližnji vrtec in ne moreš verjet-otrok je šel nasledji teden prvič v vrtec(v slo čakaš po leto ali več,da sploh dobiš mesto).Po dveh mesecih pa sva s partnerjem začela resno razmišljati,da bi poiskala stanovanje blizu moje službe in tako je tudi bilo.Našla sva si stanovanje,kupila še en avto tukaj …samo še mož si poišče službo tukaj pa smo zmagali hehe.

Avstrije ne poznam, v Italiji zaposleni pa so zaščiteni kot medvedje! Verjamem pa, da slovenska trobila z namenom zadeve relativizirat prikažejo izjemo. Slovenska trobila – mediji tudi pomagajo pri politični sestavi, ki sprejema zakone – upam da se strinjaš?

Če nisem preveč nesramna:

Zanima me, kaj si po poklicu, kaj delaš, kje živiš in kakšna zaposlitev bi se dobila v Avstriji?
Kako si si ti uredila selitev……mi bi tudi šli[/quote]

Po poklicu sem trgovka,ampak ker še ne znam tekoče nemško ta služba zaenkrat še odpade,delam pa kot sobarica,bila sem pa tudi pomivalka posode,meni osebno ni važno ali pomivam posodo ali čistim wc-je..važno mi je,da dobim redno plačo,da je dober kolektiv… VILLACH-BELJAK

kakšna pa je plača sobarice, pomivalke posode. Koliko stane vrtec?

Če boš slišala-vedela za kakšno službo, mi boš sporočila?
Lahko kar tukaj, sem skoraj vsak dan tukaj:)

Ti lahko pustim kontakt?

kakšna pa je plača sobarice, pomivalke posode. Koliko stane vrtec?[/qu000

Če delaš 40h na teden 1200-1260bruto,netto pride 1030-1050e isto pomivalec-sam razika je v tem,da,če si sobarca se ti še napitnine nabere 100-200 ali več eurov

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close