Zivljenje skupaj
Pozdrav,
Ze nekaj casa razmisljam oziroma se kar obremenjujem s tem. Stara bom 24 let, fant je 26,on ima sluzbo, ki je blizje njegovemu domu, jaz pisem se diplomo in imam sluzbo, ki je enako oddaljena od mojega doma ali njegovega. Oba se ziviva pri starsih, le da ima on z bratom urejen zgornji del hise-kuhinjo, kopalnico, dnevno sobo. Spalnico imata vsak svojo. Pri meni imam jaz spalnico. Veliko se pogovarjava kje bi zivela. On pravi da mu je vseeno in se sploh ne obremenjuje s tem. Jaz bi pa najraje sla za sebe v kaksno stanovanje kar pa njemu ni. Res je imava prostor pri njemu ampak me moti ker ima stanovanje v souporabi brata in on nic ne skrbi za stanovanje. Pri njih je se tudi mlajsi brat 13 let star, ki je pa tudi zelo priljubljen od njegovih starsev. Vsi nebodo mogli bit doma, skrbi me, da ce bi bila pri njemu bi kaj vlozila v stanovanje in potem nebi imela nic ce bi morala it ven pa tudi to, ker njegov brat nic ne pospravlja pa ceprav ima v souporabi kuhinjo, kopalnico. Dvomim pa tudi da se bo kdaj izseliv, ker se mu niti izpita za avto ne ljubi delat itd. No pri meni imamo vecjo hiso, smo na kmetiji on je bolj v mestu ampak je rekel da bi se navadil tudi pri meni. Od mene ima v službo okoli 40 km dvomim da bi se navadil vsak dan tako vozit in potem se kaj postoriti doma. Pri meni je se sestra, ki se tudi nima fanta in planov za naprej je se studentka ce bi ostale obe doma imamo prostor. Ce bi sla k meni bi si tudi lahko uredila zgornji del hise, ampak tudi nevem ce bi potem ostala. Skratka mene najbolj vlece iti cisto za sebe, fant pravi da bi bila pri njemu ali meni. Pri njemu je vse bolj sprosceno pri meni je le delo na kmetiji in pa jaz sem tudi navezana na dom. Mi je vedno tezko ko grem k njemu ko sem par dni pri njemu mi je malo tezko ko grem domov. Nevem kaj narediti res ne.. Sem pa ze sita tega malo tu malo tam saj sma skupaj ze 7 let..
Prosim za mnenja
Spoštovani,
iz izkušenj pri delu s klienti, iz lastnih izkušenj in izkušenj prijateljev ter znancev lahko zaključim samo eno. Močno priporočam, da si svoj dom ustvarita na svojem. Danes sem že enkrat odgovarjal: “Pomembna je tudi informacija, da je enostavno nemogoče ustvariti kvalitetno/stabilno sekundarno družino dokler ni vzpostavljena ustrezna distanca do primarne družine.” To je dejstvo. In to ne glede ali bodo težava partnerjevi razvajeni sorodniki ali pritisk dela na kmetiji ali še en kup drugih stvari. Moje izkušnje kažejo, da se oseba enostavne ne more razviti do konca v hiši svojih ali partnerjevih staršev. To bi bilo kot, da bi odrasli volkovi ostali v brlogu svojih staršev. Vaše skrbi, da bi investirali v hiši partnerjevih staršev, vidim kot utemeljene. V svetovanju se pogosto ukvarjamo z obžalovanjem, ko je oseba investirala recimo 50 tisoč eur v podstrešno stanovanje ali svojih ali partnerjevih staršev, potem pa tega ni bilo mogoče prodati ali si kako drugače povrniti investicije. Priporočam investiranje strogo samo v nepremičnine, ki so v vaši lasti in je vedno mogoče tako investicijo po potrebi prodati ter prenesti drugam.
Lep pozdrav,
Uroš Drčić