Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje življenje s ščitnico

življenje s ščitnico

Pozdravljeni,

pri sistematskem pregledu na faxu mi je zdravnica opazila povečano ščitnico. Napotila me je na pregled in na polikliniki v Ljubljani so mi naredili ultra zvok in mi odvzeli kri. Dobila sem jodid (katera številka je bila zraven ne vem več), katerega sem jemala vsak dan eno tableto in to eno leto. Na ponovni pregled po zdravljenju me niso napotilli, kjub temu, da sem bila tam in se hotela naročit. Sestra v sprejemni pisarni je “ocenila”, da to ni potrebno in odšla sem domov.

Od tega je minilo 2 leti. Med zdravljenjem sem se počutila odlično, sedaj pa so se pojavili čudni znaki, ki jih prej nisem poznala. Eden najizrazitejših je, da sem čez cel dan brez energije in volje, pojavilo se je povečano potenje (to v zadnjih dveh mesecih) in pa grozen zadah (kljub temu, da sem si zobe umila 3 min. nazaj).
Kaj naj bi to pomenilo?

Rada pa bi tudi nekaj nasvetov za življenje s ščitnico. Kaj jesti, koliko, kaj piti, …, skratka vse, kar bi pomagalo izboljšati kvaliteto življenja in povrniti vitalnost, katero sem imela prej.

Hvala in lep pozdrav.

http://metuljcica.mojforum.si/

Spoštovani!

Glede na težave, ki jih navajate priporočam obisk pri izbranem zdravniku splošne medicine, ki bo otipal ščitnico in določil TSH, ter vas glede na izvid napotil k tirologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close