Najdi forum

Življenje na Irskem

Pozdrav vsem
Jaz sem se glihkar preselila s svojo druzinico v Dublin – res smo izbrali cas recesije, pa kaj cmo kar je – je… pogresam pa slovensko druzbo, ni nobene skupnosti ali kaj takega – res bom pozabila slovensko… tako, da ce bi kdo od vas, ki zivite tukaj, bil tako prijazen pa se mi oglasil, bi bila zelo vesela domacega jezika in druzbe. Lahko mi pisete na mail: [email protected]

Uzivajte, kjerkoli ste!!!
Diana

Živjo Diana
Čisto te razumem, lahko sicer poskušiš na ambasadi, kjer organizirajo razne prireditve in druženja, jaz sem šla sicer samo na nek koncert za proslavo predsedovanja EU, koncert je bil super, za iskanje prijateljev pa bolj ne, sploh ker so bili skoraj sami tujci v bolj zrelih letih 🙂 Sicer pa je za iskanje prijateljev potreben čas tako da se ne obremenjuj preveč, tudi to se najde 🙂

what’s the story?’ pozdravcek vsem. sem tudi v dublinu 1. za druzenje sem vedno na raspolago seveda v prostem casu. [email protected]

živjo, jaz tudi razmišljam o študiju na irskem oz o obvezni praksi pred diplomo saj se prakse na turistični smeri v sloveniji ne najde oz vsaj tako mi že nekaj časa zatrjujejo po slo hotelih,… da kaj takšnega ne “nudijo”, še preko študenta te nihče ne pogleda. tisti ki živite gor me zanima ali kdo od vas dela v turizmu, pozna koga ki tko dela, ali so po vašem mnenju kakšne možnosti za prakso?kolikor sem bila sama gor so bli po hotelih skoraj povsosd sami tujci na recepciji ali na splošno delavci v hotelu. samih ircev je bolj malo tako da nekaj upanja verjetno je 🙂

Zdravo
Z družino razmišljamo o selitvi na Irsko… seveda začasno stanovanje smo že našli vendar iščemo še službe in šolo za mene in brata … zanima me kako je z življenjem na Irskem danes ? Kako je s službami ? kako je s stanovanjem .. Koliko časa moramo živeti tam da dobimo Stalno Prebivališče ?
v naprej se vam zahvaljujem za odgovor

Zivjo,

cene so odvisne od kraja, Dublin je seveda najdrazji.S sluzbami je bolje, kot ljudje pravijo, seveda pa je odvisno od vase specializacije. Ce ste iskan kader (IT, racunovodstve, bolniske sestre, itd, oz znate veliko jezikov) potem problema ni (seveda spet odvisno od kraja), drugace pa je tezje ker jih veliko zeli, da imate izkusnje z Irske. Stanovanja so predvsem draga, ampak ker ne poveste kje iscete, vam tezko povem povprecje.
Poglejte si http://www.irishjobs.ie in http://www.daft.ie

Kar se tice izrazov stalno prebivalisce itd – tukaj stvari niso tako zalo zakomplicirane. Prijavis se na naslov in doma lahko (ce se zelite izogniti davkom v Sloveniji) odjavite prebivalisce in to je to. Meni so ga na amasadi spremenili v 5 minutah. Dobra stvar pri irskem sistemu je da je zelo malo birokracije in jih take stvari kot so stalno in zacasno prebivalisce res ne zanimajo. Dokler imas svoje ime na racunu za npr elektriko za dokaz o bivanju potem ne rabis kaj dosti vec.

Živjo Irska 🙂
hvala za informacije… res vsaka info. pride prav 🙂 drugače pa razmišljamo o Corku ( enkrat oktobra bomo prišli si malo ogledat Irsko ) in zanima me kako je kaj s službami v Corku …Mislm jih je težko dobiti ker namreč je za enkrat samo še to ovira na poti do Irske … (jaz bom drugo leto končala zdravstveno šolo, mama je trgovka, oče mehanik oz. vzdrževalec )
hvala za vse 🙂

Cork je super mesto! Za delo v trgovini in pa za kaksen zdravstveni poklic po moje ni bi smelo biti problemov, za sluzbe v zdravstvu imas veliko agencij, ki se za to specializirajo. Veliko srece 🙂

Joooooj..ej ful ti hvala za Informacijo…drugače pa bi lahko ostali v stikih, mogoče prek gmaila ali pa facebooka 🙂 če si za ? 🙂

Ali je kdo izmed Slovencev na Irskem pripravljen za srečanje? Med 28. oktobrom in 7. novembrom bova s partnerjem na dopustu in naju zanimajo izkušnje z življenjem na Irskem.

Po prebranem forumu sem pridobil veliko informacij in podatkov. Ampak bi potreboval se kasno dodatno oz azurno informacijo. Predvsem me zanima stanje zaposlovanja in placilna disciplina.

Moj mail : [email protected]

A vi bi sli pa kar na Irsko. Kako idiotsko razmisljanje. Irci se mnozicno izseljujejo, ker je Irsko gospodarstvo totalno na psu. A mogoce zato, ker je fency? Ni fency pomoje, ce si lacen in se moras potem po nekem casu preseliti nazaj v slovesko skropucalo.

PS: Rajsi na naslednjih volitvah ne volite dosedanjih politicnih strank in vam ne bo treba v tujino! ampak to je v sloveniji nemogoce za pricakovati, ker je to dezela zombijev in ovc.

mislim kot prvo kako si upate najino razmisljanje obsodit za idiotsko? ??? sva vas mogoce spraeevala za vaso politicno opredeljenost? ?? mislim ce to ni visek! !!!! ce nimate koristnih informacij o zivljenju na Irskem vas noben ni nic vprasal! !!! in naju prav malo briga kdo koga voli v sloveniji TO NI BILO NAJINO VPRASANJE IN NOCEVA ODGOVORA NA TO VPRASANJE je to jasno? ???? mislim poglejte raje svoj IDIOTSKI odgovor preden se spravljate na najino vprasanje! !!!!!!!!

nasvidenje

ps : beseda FENCY? ???? mislim kdo to uporablja? ????

Oprosti, ce sem te uzalil, ker tega nisem hotel. Kar sem hotel povedati je, da kakor slisim je Irska zelo zavozena. Veliko Ircev se izseljuje oz. hocejo imigrirati. Drzava je baje polna imigrantov iz vzhoda. Se posebno jim gredo v nos Poljaki. Ti naj bi jim zelo odzirali delo ker, da delajo pod ceno. S tem pa ne mislim, da so priseljenci unicili gospodarstvo ampak so ga tako kot v vecini evropskih drzav bankirji in politiki. Njihov nepremicninski balon je pocil.

Tole so mi povedali Irski imigranti, ki v Avstralijo sedajle mnozicno hodijo na working holiday vize delati tudi samo za par mesecev. Doma pravijo, da ni dela.

Za lenuhe morda ni dela, za pridne in izobrazene pa se vedno kaj najde, in to dobre sluzbe. Tuja podjetja, ki niso obremenjena z zgodovinsko ogromnim socialnim cutom, tako kot Irci, bodo v svojem interesu pazljivo izbrala novega zaposlenega, vsaj moja izkusnja je taksna. Irci so po naravi, v velikem povprecju, leni in malce bebasti, v zadnjih desetletjih jih je drzava financno zelo razvadila. Predvsem generacija, ki je odrascala v zadnjih tridesetih letih zelo izstopa po vzgoji in dojemanju sveta. Na visjih pozicijah se sicer obnasajo nekoliko bolj normalno, vendar se kljub temu zelo razlikujejo od tujcev. Zdaj, ko je kriza pa piskajo in se ne znajdejo najbolje, le cakajo od kod bo zopet kaj dobrega priletelo. Mi “Slovani” smo navajeni hitrih prilagajanj, smo iznajdljivi in bistri. Je pa res, da v tem irskem okolju ne moremo normalno funkcionirati z Irci, ker je kulturna razlika prevelika. Pa sonca ni, kar je se dodatno breme. Ko pa vse skupaj sestejes in odstejes, potegnec crto, pa je pravzaprav v teh casih Irska dobra izbira. Zato bomo tukaj ostali tudi v naslednjih letih.

hahah kulturna razlika. bedak. ti sploh ne ves kaj je to kulturna razlika. aja pa oni so bedasti mi smo pa super. ja ja pa res ja kako je nam fajn

Ja kot sem rekel ze mnogokrat slovenci imamo superioriti komplex, po domace se imamo za nekaj vec.To izvira iz stare Jugoslavije ko so nas primerjali z ostalimi republikami in slovenija je bila edina s nekaksno proizvodnjo., ki ni takoj propadla.
Kar se tice kdo je visje na lestvici smo slovenci dalec pod irci in to je res nizko, ce vzames da so irci s primerjavo z anglijo res na dnu. Nevem kam spadamo slovenci. po moje je bolje da smo tiho.
Lp

In zakaj bi bili Slovenci kaj manj vredni kot Irci ali celo Angleži??? Mislem…to je res mal čudna izjava. Če ti tretiraš sebe za manj vrednega prav ane, ampak jaz sebe nimam za manj ali več vredno v primerjavi z nobenim narodom, pa naj bo to Američan, Anglež ali pa Romun.

Ali sem rekel da so slovenci manj vredni.? Tu se ne gre za kdo je vec ali manj vreden, o ne to je prevec zaljivo. V oceh boga smo vsi enaki, ceprav nevem zakaj je ustvaril kralje in reveze.Pa pustimo to.
Ja dragi moj ali se nisi spoznal da je svet opredeljen in na zalost ni vazno kako ti sprejmes druge, temvec drugi tebe.Opredelitev se se vedno formira, pravzaprav je vedno bolj dinamicna. Kaj bos uzaljen radi tega, saj ne mores nic pomagat . Lahko pa spremenis svoj status.
Lp

Dobro da imamo Brita in njegove informacije o zivljenju povsod v tujini. Svetski clovek.

* Samo v vednost: ne trpimo vsi tako kot Brit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close