življenje
Priznam….Popolnoma po naključju oz.slučajno sem prispel na ta forum. Zapustilo me je dekle, s katerim sem hodil po oblakih,in mislil sem,da se mi je podrl svet. V svoji žalosti ,sem srfal po netu in prispel sem,do Vas. Berem Vaše misli in besede,in zaradi vsega prebranega tukaj,mi solze kar polzijo po obrazu in srce žalostno razbija. Dekleta,žene,mamice in starši,ne vem kaj bi Vam lahko napisal,saj nihče in nikoli ne bo imel pravico učiti Vas življenje! Kljub temu,Vas pozdravljam z mislimi Nejca Zaplotnika:
“Kdor išče cilj,bo ostal prazen,ko ga bo dosegel,
kdor pa najde pot,bo cilj vedno nosil v sebi.”
Dobrodošel na forumu!
Meni so vsi ti forumi velikokrat pomagali, da sem našla nekaj moči v sebi, ko sem jo potrebovala. Pomembno je, da človek izlije čustva. Me veseli, da tudi nekateri pripadniki moškega spola sodelujete tu.
Žal mi je za tvojo izkušnjo… Tudi jaz sem že doživela to. Pa mi je težko zdej začet pisat o tem. Vem kaj preživljaš, svetujem pa ti lahko le to, da se podaš na notranje potovanje. Poišči majhne stvari, ki te razveselijo, kupi si kaj, kar ti je resnično všeč.
Jaz sem delala tako majhne korake, da sem mislila da se mi bo zmešalo. Počasi, po parih mesecih so tudi ljudje začeli opažati, da sem bolj pozitivna, da lepše “sijem”. Tako težko je svetovati, ko pa mora žal preteči tudi čas…
Javi se še kaj. Pa povej kako ti gre.
Srečno.
Hvala za tvoje sočutne solze, Gonzo!
Tudi jaz sočustvujem s teboj. Izguba dekleta je prav tako boleča izguba. Pravzaprav si jo izgubil kot da bi umrla. Moral boš odžalovati kot mi odžalujemo svoje otroke. Boli za umret.
Tudi sama sem se že razšla s fantom in vem, da sem tri dni jokala kot dež in potem sem se počasi ločevala od njega in si iskala svoj prostor pod soncem brez njega. Ko sem se zares zacelila, pa sem zagledala okrog sebe druge privlačne moške in počasi zmogla pogum za novo vezo.
A to ne gre z danes na jutri! Zdi se mi, da pozabljamo, da je žalovanje proces, ki poteka počasi. Je pa dobro, če nas bližnji ob tem spremljajo in če o svoji bolečini lahko odkrito spregovorimo brez nekih nasvetov, da bo boljše. Seveda bo boljše, če bomo “preživeli”. Njaprej je treba bolečino predelati.
Jokaj, Gonzo, s teboj sem.
Ko sem prbrala tole tvoje pisemce nisem mogla mimo, da ne bi še jaz dodala nekaj, čeprav, glede na to kako se mi je življenje obrnilo, nikakor ne sodim na ta forum.
Pred skoraj tremi leti sem tudi jaz hodila z nekom po oblakih, načrtovala, se veselila in bila zaželjena ter zelo svobodna. Velika želja po otroku, ki se je porodila v najini sreči, je bila tako močna, da sva se za to tudi odločila.
Super bi rekli. Pa vendar kadar najmanj pričakuješ te doleti….
Ta, ki je hodil z menoj po blakih, zdaj vem, da z figo v žepu, je po skoraj štirih mesecih nosečnosti priznal, da pa on tega ne zmore oz. da je otrok zanj prevelika odgovornost. Samo še pa pa in padec na zemljo.
Za mene konec življenja, čeprav sem takrat imela v sebi zelo pričakovanega otroka. Čustev oz počutja se ne da opisati. Nakaj kar ne bi privoščila niti najhuješemu sovražniku, nekaj kar te vrne za 1000000…. korakov nazaj.
Vprašanja zakaj, čemu, s kakšno pravico …. ni pomena. Ne verjameš več nikomur niti sebi. Življenje je izgubilo barvo in zvok.
Dobila sem prekrasno princesko, ki danes ( stara je dve leti ) že veselo čeblja in s katero že gradiva oblake po katerih bova hodile in se kalile.
Šele zdaj verjamem v srečo, šele zdaj vem kaj to pomeni in to mi pomeni VSE.
Upam, da te z svojo zgodbo nisem preveč zamoraila, le želela sem ti povedati, da resnično srečo v življenju ustvarjaš sam. Ustvari si svoj oblak in verjemi, da se ti bo kmalu pridružil še nekdo, ki bo to znal ceniti.
Želela bi slišati še kaj od tebe. Do takrat pa: Imej se.
Če boš hodil kaj po knjižnici ti priporočam od: Antony de Mello: ZAVEDANJE.
Preberi si anekdoto o orlu, ki je celo svoje življenje preživel z mislijo , da je kokoš!!!
Tanja
Očitno je letošnje leto leto mnogih zaključkov-in upam-začetkov. Tudi meni se je pred kratkim vse podrlo. Zaenkrat sem še v tisti fazi, ko človek samo funkcionira, nič drugega….dež pada in jaz jokam z njim; to je dobro. Kaj bo čez dva meseca, ko bodo prazniki, ne vem..romantično…ta beseda bo zaenkrat izbrisana iz mojega slovarja.
Vem, ima ta forum drug pomen – vendar pa mislim, da so vsi ti otroci sedaj angelčki in zmeraj ob vas…..