Najdi forum

živjo, pred nekaj minutami me je prebudil in prestrašil ogromen grup, ki sta ga sprožila naša psica , ki bo sept. stara 2 leti (chow chow) ter neka mačka, pogledla skozi okno in vidla kako jo sem pa tja meča, no mislim da je mačka poginila, čeprav se ji mami ni hotela preveč približati saj je sm pihala pa oči zelo bulila v mamo! psico smo zaprli v garažo, vsa je prestrašena. mal poškrampana pa tak ne, skore me pobralo, na jok mi je šlo”! zanima, me ali je to čisto normalno, ali je kaj s psico narobe al kaj? aja je čisto krvna, kaj zej …

psička je ceplena proti vsemu, sm kaj če ma mačka steklino?? kaj je lahk kaj nevarno==?

psička je ceplena proti vsemu, sm kaj če ma mačka steklino?? kaj je lahk kaj nevarno==?

Če je psička poškodovana (ugriz, praska) jo peljite k veterinarju. On vam bo svetoval naprej!

Da bi pa slucajno pogledala, ce macka potrebuje veterinarja, to pa ne, saj ni vasa, a ne??! Zdaj pa zganjas paniko zaradi nekaj praskic, ki jih je dobil pes, medtem pa drugo bitje morda umira v mukah!!

Sem tudi sama mislila napisat nekaj podobnega. Ampak se občasno malo zadržim, ker nekaterim tako in tako ne potegne!

kaj bi želele da bi mene mačka , al kaj? če je sm pihala pa oči nabrenkovala, lepo vas prosim no! ok sj se žival smili, sm kaj nikol se nem vedlo, kaj če je stekla,…, mislim pa še neki, itak bi prvo zase poskrbel (za psico), mislim za psico dat 1500 mark, za mačko ki pa še naša ni!

Suzika,

tvoje dejanje in besede so vsega obsojanja vredne. Psico pelji k veterinarju, mački pa si tudi dolžna nuditi vso potrebno pomoč. Njene poškodbe je povzročila tvoja psica, ki je očitno bila celo brez nadzora. To ali je vredna 1500 dem ali ne, sploh ni pomembno. Me prav zanima, kako bi se tebi zdelo, če bi tvojo toliko “vredno” psico, nekdo pustil umirati na cesti v grozovitih mukah. Mogoče ima tudi mačka lastnika, ki jo ima rad, morda je njemu vredna več kot 1500 dem, pa četudi ne, čeprav je morda samo “smetiščna” muca, življenja ne moremo oceniti.

Sram naj te bo. Mislim, da si neodgovorna, sebična in da si ne zaslužiš niti enega pasjega ali mačjega pogleda. Zamisli se, meni gre na bruhanje.

Yo

P.S. Upam, da bo tvoji mami do smrti ostal spomin na mačje buljenje. Upam, da ji vest ne bo dala spati, ko se bo spomnila pogleda, ki je verjetno prosil za usmiljenje in pomoč.

Jaz bi takole rekla.

Steklina niso zgolj mačje solze. Zelo velika previdnost je potrebna v dvoboju dveh živali od katerih je LAHKO ena stekla.
Pri nas na dvorišču se je pojavila črna dolgodlaka mačka, vsa umazana, slina ji je visela iz gobčka, hotela se je božati,
po drugi strani pa je sinu skoraj od tal skočila v glavo, pri
hoji jo je kar zanašalo. Poklicali smo veterino. Najprej so
nas vprašali, ali smo mi ali naše živali prišli v kontakt z
njo oz. njeno krvjo. K sreči se to ni zgodilo. Prišli so jo iskat. Kasneje pa so nam povedali, da so jo odpeljali na preiskave – diagnoza: steklina. Steklina pa je žal smrtna za
ljudi in živali.

Če iz takšne neprijetne izkušnje berem tole od suzike, jo lahko
tudi do nekje razumem. Veterinar nam je rekel, da ni nujno, da
bi stekla mačka imela tako očitne znake. Dovolj bi že bil
nenaden napad na nas ali našega kužka, sploh če mu nihče ne bi nič hotel. Če pa je šlo zgolj za obračun – pes : mački, pa je to popolnoma druga slika. Tako kot je kuža njen, je lahko mucica od neke druge suzike, ki jo sedaj išče in jo objukuje.

Malo arogantno in ne živaloljubsko pa mi vseeno zveni – “moj pes je bil 1500 DEM, mačka pa ni naša”.
Hm, kar je moje je škoda, če ni moje pa ne? Egoistično!
Moje mišljenje!

tudi jaz menim, da niste ravnali pravilno: rej je, da je treba najprej poskrbeti za svoje živali ampak zakaj niste potem toliko socializirali vaše psice, da ne bi pobijala drugih mačk?! Naš pes ima 50 kg pa divjemu zajcu ni nič naredil, ker smo ga tako navadili.
Tudi mačka je imela (ima) lastnika in nepravično do njega je, da ste pustili mačko ranjeno tam na tleh. Mislim, da sta z mamo zelo neodgovorno ravnali!

Suzika,

sem veterinar. Sporoči mi naslov in telefon pa pridem k tebi. Prideva skupaj z inpšektorico 😉

Ti si ne zasuzis, dobre besede!!!

Ker je od dogodka minilo ze nekaj ur, je verjetno muca docakala konec v mukah. To si lahko stejeta z mamo v cast. Povejta se vasemu zupniku, kako sta bili pridni.

Upam, da ti bo zastalo srce, ko ti bo naslednjic crna macka preckala cesto in bos tako vsakic pomislila na morebitno macje mascevanje.

Samo to tebi suzika v ‘pohvalo’. KAKŠEN LASTNIK TAKŠEN PES!!!

Živjo Suzika!

Rada bi vam samo rekla, da se zamislite nad usodo muce, ki je manj vredna kot vaš dragoceni pes. Zamislite si, kako bi se počutili vi, če bi vas napadel pes njegov lastnik pa se zato ne bi zmenil in bi umirali v mukah.

LP

Nikar

Večkrat berem vaše poste, spoštovani Smrekca, in se večkrat
strinjam z vašimi trditvami. Toda tole o župniku se mi pa zdi
popolnoma neumestno, saj ste s tem okarakterizirali SAMO
verne ljudi, da so sposobni takih dejanj. Ne vem, na podlagi
katerih Suzikinih izjav ste prišli do spoznanja, da ima kskršnokoli vezo s kakšnim župnikom (božjim pastirjem?).
Jaz osebno lahko z gotovostjo trdim, da vera na takšna
ravnanja nima prav nobenega vpliva – odvisno,kakšen je človek,
njegova vzgoja in razgledanost, vest in humanost. Tale forum
nima veze s to (vmesno!) temo.

Urša,

nič nisem mislil zoper vero. Šlo je za cinizem. Lahko bi napisal tudi, da naj gresta k babici, dedku, nekemu simbolu, ki predstavlja razum in modrost pač.

Če sem kogarkoli užalil s tem, se opravičujem.

Suzi, najprej ti moram povedati, da se mi smiliš. Na koncu koncev nisi čisto nič drugega kot produkt pomanjkljive ali pa celo slabe vzgoje. To povedo besede, da življenje vrednotiš z denarjem. Tudi to, da je nekomu samoumevno, da najprej poskrbi zase ali pa za SVOJO psico, ki je bila kolikor sem razbrala manj poškodovana kot mačka, je posledica te vzgoje. Zato te ne obsojam, vendar ti pa V TVOJE DOBRO, želim čimveč takšnih situacij, ko se bo nekdo odločal najprej v svojo korist, pa čeprav boš ti pomoči še ne vem kako potrebna- zaradi tega, da se boš naučila vživljanja v druge. To je namreč tvoj problem- ne znaš se. Glede na to, da pa si verjetno še otrok, lahko ta post mirno pokažeš svoji mami, mogoče bo vsaj ona sposobna zamislit se o nekaterih vrednotah v življenju- če že ni tudi zanjo prepozno!

New Report

Close